6. Juli Jazz 2019

Torsdag den 4. juli

Tøjhusgården kl. 18.00 


Kylling og Jordbær

 

 

 

Traditionen tro kan vi også i år byde på den traditionelle 6. Juli Menu :

 

 Kylling & Jordbær

 

Som sædvanlig leveret fra vores lokale Kylling og jordbær specialist

 

Lucullus

 

Som de sidste mange år har lavet Danmarks bedste kylling og serveret

 Danmarks friskeste jordbær

 

En aften du ikke må gå glip af

 

Denne dejlige menu serverer vi  i teltet i Tøjhusgården kl. 18.00

efterfulgt af en fantastisk aften med

 

 

 Billy Bobbers

 

Kl. 20.00 

Entre incl. Kylling og Jordbær kr. 225,-

Forsalg i Tøjhuset, ved Frokostjazz eller på: www.Tojhuset.billetten.dk

50'erne var årene, hvor rigtige mænd havde bryl i håret og rigtige piger sus i skørterne, rigtige biler var lavet af jern og bygget i Detroit! Mens man skruede de store flydere sammen oppe nord på, skete der også noget i sydstaterne! Det var nemlig også årene, hvor den sorte og den hvide musik smeltede sammen og blev til Rock’n’roll!

Mens de store biler flød ad de støvede boulevarder, var det til tonerne af Bill Haleys ”Rock Around the Clock”, Carl Perkins ”Blue suede shoes” eller et af Elvis’ mange rockabilly hits.

Billybobbers gør det muligt at genopleve den uforglemmelige tid og spiller rock’n’roll, som den blev spillet i rockens barndom i 50’erne. Sange af Elvis Presley, Carl Perkins, Johnny Cash, Roy Orbison, Little Richard, Chuck Berry og Buddy Holly, bliver serveret i et autentisk og nærværende sceneshow, der virkelig sender publikum på en rejse tilbage til rockens rødder!

Live er bandet en særdeles opløftende oplevelse i kraft af en engageret og energisk sceneoptræden. Det er simpelthen svært at bevare fødderne i ro, når Billybobbers trykker den af med en lang række af de gode gamle 50'er hits. Der er imidlertid også rig lejlighed til et herligt genhør med mange af de gamle sange og melodier, der måske er blevet glemt i tidens løb, men som i høj grad har været medvirkende til at gøre rocken til det den er i dag. Billybobbers blander alt dette med egne kompositioner.

Så er du til fed rock'n'roll og ægte rockabilly er det bare om at kridte danseskoene og komme ud af huset, når Bobberne tager dig med på en musikalsk rejse tilbage til svundne tider. Well, it's One for the money, Two for the show, Three to get ready, now go, cat, go…Fredag den 5. juli:

Tøjhusgården kl 15.00

Fredags Jam

Ingen fredag uden Fredags Jam, heller ikke selvom der er 6. Juli Jazz

Nana Pi meets AUC Trio

 

Der er linet op til et interessant møde når Nana PI, pigen med stemmen der trækker spor til Billie Holiday, krydser klinger med AUC trio, som har specialiseret sig i ballader og standarder fra den store amerikanske sangbog. Det bliver vildt spændende, for Nana Pi kan også spille sprød tenorsax, så man føler sig hensat til the Birth of the Cool. Måske Nana Pi og AUC Trio kan holde sporet varmt til ørehængere fra både Holiday repertoiret, og til de lidt nyere standards. De tre i AUC trio er alle fra den periode i jazzen, hvor Ice Cream var noget man spillede. Nu spiller de fortrinsvis kompositioner af Ellington, Waller, Kern, m. fl.


Line-up:


Nana Pi - vokal, tenorsax

Mogens Andersen - piano

Leif Urhøj - kontrabas

Bent Christensen - trommer

Tøjhusgården kl 18.00

Brassflavour

 

Plystæppet er rullet ud, og trommerne er stillet op derpå. Parlamperne og lysekronen kaster et varmt, dæmpet lys over scenen. En svag summen høres fra hornene der stemmer i baglokalet.
Og så sker det! En aften med BrassFlavour skal til at begynde. Om kort tid vil livlige melodier blande sig med fede grooves, larmende horn og riffs med bid i.

Resultatet er en spændingsfyldt aften med varieret musik indenfor traditionel jazz. Musik, som på intet tidspunkt mister intensiteten og det gode drive, og som ofte får folk op af stolene og ud på gulvet.
BrassFlavour er fra Esbjerg, og er en del af det spirende musikmiljø i Midtjylland og blev dannet i foråret 2008. Brassflavour er et ambitiøst tradorkester, som spiller fed musik, hvori der lægges vægt på den gode melodi og det fede arrangement.


Inspirationskilderne er hovedsageligt New Orleans musik. Brassflavour har spillet på bla. Silkeborg Riverboat jazzfestival og Copenhagen Jazzfestival, samt en masse andre spillesteder og jazzklubber.
Pianisten Thomas Bryla blev 10.januar 2014 kåret som ÅRETS NYE JAZZSTJERNE i DPA's ( foreningen for sangskrivere,komponister og tekstforfattere) som af vinder af jazzkonkurrencen for unge komponister med værket 'Pentatonique', der blev opført af DR BIG BAND i Koncerthuset i DR BYEN.
Et band, der tager publikum med storm.
-  GLÆD Jer til et forrygende genhør!


LINE UP:
Søren Pedersen: Drums
Bjarke Nikolajsen: Trumpet & Vocal
Mads Rahbek: Tenorsax & Clarinet
Casper Jensen: Tuba
Magnus Bak: Trombone & Tenorhorn
Thomas Bryla: PianoTøjhusgården kl 21.00

Creole Catz

 


Et forrygende, festligt arrangement er serveret med Creole Catz’ medrivende jazz- og boogie- repertoire.

Louis Prima og Louis Jordans swingende rytmer, lidt Just Frost, kombineret med flerstemmig sang, er med til at sætte gang i festen.

Repertoiret er suppleret med numre fra New Orleans bl.a. af Louis Armstrong, samt danske evergreens som f.eks. Sidder på et værtshus, Så længe jeg lever, D’Angleterre, m.fl.

Creole Catz har en klar køreplan til et vellykket jazzarrangement, og med deres alsidige repertoire har de godt fat i både det unge og det modne publikum.

Orkestrets musikere har god erfaring fra de danske og udenlandske jazzscener, bl.a. fra New Orleans, hvor musikerne i Creole Catz har fundet inspiration til at spille den medrivende glade jazz. Orkestrets solide swing, rytmik, humør og præsentation af numrene gør, at Creole Catz har et godt tag i de, der vil lytte og danse.


Creole Catz' besætning består af: Stig Fisker, trompet, guitar, banjo og vokal Kim Jensen, klarinet, a-, t-, b-sax og vokal Nicolai Øgendahl Brandt, piano og vokal Ivan Laugesen, kontrabas Mads Holck Mogensen, trommer og vokalLørdag den 6. juli:

Tøjhusgården kl 12.00

A Tribute To Papa Bue

 

Danskere med meget lille kendskab til jazzmusik kender alle Papa Bue og hans Vikinger, som med iørefaldende og munter musik akkompagnerer Olsen Banden, når Egon og Yvonne fører an.


Papa Bue’s Viking Jazzband har gennem mere end 50 år været Danmarks mest kendte jazzband og opnåede en bred folkelig popularitet og et pladesalg i millionoplag.

Samtidig oplevede Papa Bue usædvanlig succes i det store udland, hvor de turnerede i 30 lande og bl.a. fik overrakt byens nøgler i jazzens fødeby New Orleans af selveste borgmesteren.

Kapelmester og basunist Arne Bue Jensen afgik ved døden i november 2011, men musikken Arne Bue stod for lever heldigvis stadig videre.
Erik ”Krølle” Andersen, Papa Bues klarinettist i mange år, sammensatte for nogle år siden et Memorial Band med musikere, der har været markante medlemmer af Papa Bue Viking Jazz Band i forskellige perioder, med det formål at videreføre den originale Papa Bue ”sound” med de gode gamle numre.


Besætningen er: Jack Anderson Trompet; Ole ”Fessor” Lindgren Basun; Erik ”Krølle” Andersen Klarinet; Per Jakobsen piano; Jens Sølund Bas; Jan Jerichau Trommer.

Tøjhusgården kl 15.00

East Harbour Jazzband

 

Et stilsikkert festfyrværkeri af klassisk jazz.

Den nordjyske hovedstad Aalborg er hjemsted for et ægte jazzband af den gamle skole.

Fortidens gode navne som Gabadela og Sigfreds Fodvarmere lever nu videre i East Harbour Jazz Band, der også med succes besøgte Aarhus Jazz Festival i 2016.

På en saftig bund af sousaphone, banjo og trommer boltrer de meget udadvendte og humoristiske musikere sig i New Orleans-jazzens klassikere.

Sammen udgør East Harbour et stilsikkert,velspillende og stærkt underholdende festfyrværkeri af klassisk jazz.


Besætning


Trompet/vokal:  Brian Toft


Tenor Banjo/Vokal:  John Fuglsang


Sousaphone:  Brian Bützau Olsen


Trommer:  Jan Holmgaard


Trombone:  Niels Jørgen Christensen


Klarinet: Jesper Gram-Hansen

 Tøjhusgården kl 18.00

 Blå Mandag Jazzband

Blå Mandag Jazzband er navnet på et traditionelt Dixieland Jazzband, som har spillet sammen i 35 år.


For 10 år siden fejrede vi vores sølvbryllup, - bl.a. med udgivelsen af en Sølvbryllups CD med titlen: "Sommersolen Skinner"!

"Sommersolen skinner" er en melodi, der efterhånden er kendt af de fleste, - og det er det livsbekræftende centrum i Blå Mandags musikalske tilværelse!


Vores varemærke er: Vi ønsker med humør og smittende livsglæde, at formidle den gode gamle "træskojazz" til vores publikum.


Det er vigtigt for os, at vores optræden fremkalder glæde og smil, - og det hænder også, at man får sig et godt grin!

Alt dette samtidig med, at vi leverer flot New Orleans og Dixielandjazz indpakket i lækre arrangementer og krydret med en af de flotteste sangstemmer, man kan drømme om, når Lisa lægger stemme til spændende jazzsange.


Vores repertoire er efter 35 år så righoldigt, at vi aldrig løber tør for numre. Det er sjældent publikum ikke kan få deres ønsker og opfordringer opfyldt!

Orkesteret har i de seneste år turet rundt til de fleste danske jazzklubber og festivaler, - samt til festivaler i Sverige, England, Irland og Tyskland, hvor vi som regel bliver bedt om at vende tilbage!


Glæd jer til et humørfyldt jazzsamvær med Blå Mandag, som ydmygt udtaler:  "Vi er ikke bedre end de bedste!"


6 glade, gamle gutter i deres absolut bedste alder! (siger deres hustruer):


Tropet/vocal: Erik Lund Hansen

Basun : Henning Friis

Klarinet/sax/vocal: Jørgen Christensen

Banjo/Vocal: Ernst Scheufens

Bas/Vocal: Kåre Sigvertsen

Trommer/Vocal: Hugo Scheell

+ en underskøn sangerinde i verdensklasse: Lisa Bentsen

Tøjhusgården kl 21.00

 JazzConnection (NL)

A Tribute to Louis Prima

 

"De er utrolige ... De er sindssyge ... og de er et helt fantastiske liveband på scenen.


Med deres super exklusive zoot-dragter, store øl, billig whisky, dans og swing ... vil de Jive You Crazy!

 Jazz Connection er en sand tilhænger af Jump Jive / Blues og early Rhythm 'n Blues-stil, der ramte Amerikas sorte efterkrigsbefolkning .

Jazz Connection spiller musik af Louis Prima, Wynonie Harris, King Curtis og Teddy Brannon,

Jazz Connection blev grundlagt for 30 år siden i 'jazzens hjemby Breda, og har siden spillet over hele verden, med deres swingende og rullende Jive og Swingshow.


De har spillet på store festivaler og klubber i Holland, turneret i Belgien, Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Skandinavien, Frankrig, Bulgarien og Polen samt i Mellemøsten, Afrika og Asien.


Et fantastisk band som du ikke må gå glip af.


Jazz Connection :

Jurgen Feskens - Trompet, Flugelhorn og Vokaler

Peter van Steen - Trombone

Rob Henneveld - Alto, Tenor sax og Klarinet

Bart Maassen - Klaver

Bart Wouters - Double Bass og Vocals

Ad Hoendervangers - Trommer

 

Traditionen tro holder vi et lille afterparty i Tøjhus Cafeen kl. ca 23.00

Fortolkerne underholder et par timer så vi kan puste ud ovenpå en forhåbentlig vellykket Jazzfestival

 Fortolkerne