Kommende arrangementer

Kommende arrangementer:

Entre til frokostjazz er 70 kr for medlemmer og 100 kr for ikke-medlemmer så se nu at blive medlem

Forsalg på www.tøjhuset.billetten.dk, i Tøjhuset, Gothersgade 34 og på Fredericia Turistbureau.

Husk at forsalg ikke er bordreservation, så kom i god tid hvis du vil have en god plads.

Gratis adgang til frokostjazz ved fremvisning af studiekort.

Ved frokostjazzarrangementer serveres 3 frisksmurte håndmadder for kun kr. 45,-

FREDERICIA JAZZKLUB

2019

Koncert

Søndag den 24. marts  kl 15.00

Fredericia Big Band

Feat. Morten Lund

Drums And Jazz

Fredericia Big Band har en mangeårig tradition for koncerter med skiftende deltagelse af en række af de bedste solister, dansk jazz kan byde på.

 

Ved denne koncert kan vi med stolthed præsentere en af dansk jazz´ absolut bedste trommeslagere: Morten Lund.

Jazzkarrieren startede for alvor da Morten i 1994 - og stadig musikstuderende - blev fast trommeslager i det legendariske Klüvers Big Band i Aarhus. Efter afsluttede studier flyttedes teltpælene til København, som siden har været fast base for denne fantastiske musiker.

 Han har optrådt ved utallige lejligheder og i utallige konstellationer på den danske jazzscene, ind i mellem internationale turnéer, hvor især triosamarbejdet med den italienske pianist Stefano Bollani og danske bassist Jesper Bodilsen har vakt international opmærksomhed og anerkendelse. Trioens debut i New York City foregik således på den legendariske Birdland jazzklub, hvilket ikke er hvilke som helst musikere beskåret.

 Morten blev i 2006 hædret med Ben Webster Prisen.

 

Der venter en spændende eftermiddag på Tøjhuset, hvor man kan nyde såvel Morten Lunds exceptionelle solistiske kvaliteter, og hvad han som motoren i et big band, kan tilføre Fredericia Big Band.

Det bliver godt!


Gratis Entre

 

Frokostjazz 

Lørdag den 6. april  kl 12.00

Jazzerne Fra Horsens


Jazzerne fra Horsens er et 6 mand stort jazz band der med smil og usædvanligt godt humør, spiller traditionel, håndholdt Dixieland jazz, af swingende kvalitet til både koncerter og fester.

 

Jazzerne er et til lejligheden sammensat orkester, der bare ikke kunne finde ud af at få holdt igen. Lejligheden var Jazz ved Hvirring Kirke nær Horsens den 15.  juni 2015 og det gik så godt at orkesteret blev ved. I dag er lejligheden således lige meget, men det swinger stadig lystigt.

 

Orkesteret består af 6 musikere der mere eller mindre komme fra Horsens og omegn:

 

  • Taus Houmøller (Horsens), kapelmester/trompet/flugelhorn/sang
  • Michael "Forbudt for børn" Vestergaard (Brædstrup*), Eb Tuba
  • Kenny Normann Jensen (Rådved*), klarinet/tenorsax/sang
  • Benny "Won't you please go home" Bay Nielsen (Horsens), trækbasun/sang
  • Jens Henrik Eriksen (Århus), banjo og
  • Imrich Cisar (Dronninglund), trommer.

* Tæt på Horsens.

 

Og JA, flere af orkesterets medlemmer har i tidernes morgen huseret i det gale showorkester Jazznødderne, men nu er de blevet ældre og selv om der stadig kan ryge en finke af panden og komme smil på læben, så lægger de i dette orkester mest vægt på musikken. Og den består af de gode gamle klassikere som When The Saints og Down By The Riverside, med nogle få velvalgte svinkeærinder omkring numre som Jazzerne ind til for nyligt, aldrig havde hørt om, som f.eks. The Chant og Sur Le Pont.

 

I ska ta' og glæde Jer, for forventningens glæde er som alle ved den største.

 

Frokostjazz

Lørdag den 20. april  kl 12.00

L Wood Joy &

Feat. Hans Mydtskov

   L Wood Joy Trio opstod i 2005 med en fælles ide om at skabe en rock'n'roll trio med dygtige musikere, fed musik og gode musikalske arrangementer. Trioens koncept bygger på en kærlighed til den musik, der strømmede ud af New Orleans i 30'erne, 40'erne og 50'erne - nemlig booggie, blues, jazz og rock'n'roll.

På en helt unik måde formår L Wood Joy Trio at blande Rock'n'roll, blues og New Orleans jazz. Det hele bliver serveret med kærlighed til musikken, spændende arrangementer og knivskarpe klaverfills.

Med et friskt pust af unge talentfulde musikere, spilleglæde og masser af energi kan du som lytter forvente en musikalsk oplevelse som placerer følelsen af glæde og fest i både hjerte og fødder.

L Wood Joy blev dannet i 2005, da de tre medlemmer mødte hinanden på Det Fynske Musikkonservatorium. Her opdagede de hurtigt hinandens kærlighed til musikken, som udsprang fra New Orleans i perioden 1930 til 1970.

 

L Wood Joy består af:

 

Trommer: Morten Lyngsøe

Bas: Jakob Riis

Vokal & Piano: L. Wood Joy

Gæstesolist på saxofon : Hans Mydtskov

 

Frokostjazz

Lørdag den 4. maj  kl 12.00

Vestre Jazzværk

 
”Jazz was more fun when you could dance to it” – Duke Ellington.

Selvfølgelig kan man danse til Vestre Jazzværks musik. Man kan også nøjes med at lytte, vippe diskret med foden, knipse med fingrene og nyde de gode melodier, som mange kender. Det kan være vanskeligt at holde humøret nede, når orkestret spiller.

Både melodierne og orkestermedlemmerne hører til de eviggrønne. Som halvstore drenge i 50’erne og 60’erne lyttede de til datidens kendte jazzorkestre på grammofonen, i radioen og i jazzklubberne. De faldt alle i jazzgryden, og det blev deres musik. Selv om orkestret hele tiden er i udvikling, holder det stadig snuden sikkert i sporet, og Vestre Jazzværk har i mange år nydt international anerkendelse som et af de mest professionelle og velspillende inden for den genre. Ikke kun i Danmark, men også i en lang række andre lande, som Vestre Jazzværk har gæstet, siden det blev ”født” i Danmarks ældste by, Ribe, for snart 40 år siden. I 1989 blev orkestret hædret som æresborgere i jazzens fødeby New Orleans.


Holdopstillingen er: Ove Larsen (trompet) Ole Weibel (klarinet/sang), Poul Schmidt (trombone/sang), Tom Nissen(banjo/guitar/sang), Povl Erik Philipsen (kontrabas), Hans Rømer (trommer).

Frokostjazz

Lørdag den 18. maj kl 12.00

Kim Menzer

Jazz & Blues Band

Garanteret medrivende top klassisk jazz underholdning til klub eller festival af super swingende københavner musikere, hvor sprudlende, saftig energi kommer helt ud over scenekanten.

I orkestrets repertoire indgår først og fremmest bluesmusik og bluesbaserede melodier fra den store uopslidelige amerikanske sang/melodi-skat med de varme beats og inderlighed i såvel den kollektive musiceren som det improviserede udtryk.

Kim Menzer Jazz & Blues Band opsøger og spiller endvidere egne melodier/sange med jazzpotentiale, samt nyere kompositioner af Dylan, Sting, B.B. King og Weater Report.

Kort om bandets medlemmer

Kim Menzer har en lang karriere inden for dansk jazz og rock, der begyndte i tressernes div. trad. og swingbands, og senere i Burnin Red Ivanhoe. Henrik Bolberg: dansk stjerne trompetist med ca. 20 års erfaring fra DRs Big Band, tryllebinder med sine solispil. Nis Toxværd er i dag sammen med Andreas Fryland og Nicolas Kingo skattede og velkendte ansigter i det købehavnske jazzklubmiljø.

 

LINE UP

Nicolai Land: Bas

Henrik Bolberg: Trompet

Nicolas Kingo: Piano

Andreas Fryland: Trommer

Nis Toxværd: Tenorsax

Kim Menzer: Trombone, mundharpe & vokal