Kommende arrangementer

Kommende arrangementer:

Entre til frokostjazz er 50 kr for medlemmer og 75 kr for ikke-medlemmer så se nu at blive medlem

Forsalg på www.tøjhuset.billetten.dk, i Tøjhuset, Gothersgade 34 og på Fredericia Turistbureau.

Husk at forsalg ikke er bordreservation, så kom i god tid hvis du vil have en god plads.

Gratis adgang til frokostjazz ved fremvisning af studiekort.

Ved frokostjazzarrangementer serveres 3 frisksmurte håndmadder for kun kr. 40,-

FREDERICIA JAZZKLUB

2018

Koncert

Søndag den 18. Marts kl 15.00

Fredericia BigBand

Fredericia BigBand giver koncert i Tøjhuset, denne dejlige forårs søndag i marts.

Denne gang med gæstedirigent og basunist Kirstine Kjærulff Ravn.

 

 

Vokalgruppen Les Femmes, der er under ledelse af Kirstine Kjærulff Ravn, hører under Den Kreative Skole i Fredericia.

 

Kirstine overtog i august 2017 vokalgruppen fra Jørgen Andersen. Tiden har været brugt på et stort Beatles-arrangement med kor og orkester. Arrangementet blev fremført i forbindelse med Trekantens Festuge. Der udover har Les Femmes klassiske stykker i forbindelse md reformations Jubilæet.

 

Søndag den 18. marts 2018 synger Les Femmes jazz-musik. Det sker i samarbejde med Frederica Big Band på Tøjhuset i Fredericia.

 

Vi glæder os til at se dig til koncerten.

 

Gratis entre

Frokostjazz

Lørdag den 24. Marts kl 12.00

Ragstrech (AUS/S)

Ragstretch er et navn inspireret af dette orkesters kærlighed til den traditionelle jazz og ragtime fra New Orleans. Ragstretch præsenterer deres helt egen svingende version af lyd - inspireret af et væld af musikalske indflydelser, med et repertoire spændende over blandt andet jazz, western swing og blues.

Ragstretch består af 6 unge musikere, som mange i den danske jazzverden vil nikke genkendende til: Fra Melbourne, Australien men bosat i New York, vender den enestående kvindelige trombonist Shannon Barnett (Flap!) tilbage til Skandinavien.

Med sig har hun sin landsmand og musikalske kollega, festival veteranen Chris Tanner (The Hoodangers) på klarinet og vokal.

Denne frontline forstærkes desuden af unge svenske Bjørn Ingelstam på trompet og vokal.

Den hårdt svingende rytmesektion er ligeledes australsk men bosat i New York og består af Craig Fermanis (The Band Who Knew Too Much, Snappers) på guitar, Sam Anning (Kenny Werner, Ari Hoenig) på kontrabas og Rajiv Jayaweera (The Hoodangers, Julie O’Hara) på trommer.

 

Denne stærke internationale kombination af fem australiere og én svensker, oplevede vi første gang i 2013, hvor de spillede en forrygende koncert i teltet i Kirkestræde og det er en stor fornøjelse igen at kunne præsentere dette unikke band som igen vil tage det danske jazz publikum med på en medrivende musikalsk rejse – som de sent vil glemme.

 

Se mere på www.ragstretch.com

Frokostjazz

Lørdag den 7. April kl 12.00

Baby Jools & Jazzaholics (UK)

 

I dette band er der en musiker - Mike Owen /trombone -, der har gæstet vores jazzklub og festival adskillige gange i forskellige bands, bl.a. har han spillet flere gange med Tuxedo Jazzband til den årlige Jazz på Fredericia Bymuseum.

 

Mike Owen er født og opvokset i Birmingham og rejste i 1989 til New Orleans, hvor han levede som musiker i 10 år.

Siden 2006 har han haft bopæl i Århus.

 

BABY JOOLS har været leder af dette band siden 2012. - Bandet, der har 8 år på bagen, er hurtigt blevet et af Storbritanniens mest dynamiske, eftertragtede bands. De har spillet over hele Europa på jazzklubber, festivaler og private arrangementer.

Den store efterspørgsel og popularitet skyldes ikke mindst, at bandets medlemmer er hentet blandt de bedste traditionelle musikere i England, i en alderssammensætning mellem 28 til 73 år.

Bandet kan få publikum til at lytte og danse lige starten med et repertoire med musik af King Oliver, Louis Armstrong, Jelly Roll Morton, Kid Ory, George Lewis -Gospel/ spirituelle numre og New Orleans Brass Band parade melodier.

De er blevet rost, uanset hvor de har spillet, for deres vitalitet og musikalske kvalitet.

Der er garanti for en fantastisk jazz oplevelse, der venter os igen, denne gang i Tøjhuset

 

LINE UP:

Denny Illet: trumpet,vocal.

Mike Owen: trombone,vocal.

Karl Hird: clarinet,sax.

Brian Mellor: banjo,vocal.

Jim Swinnerton: double bass.

Baby Jools: drums.

 

Frokostjazz

Lørdag den 21. April kl 12.00

Vestre Jazzværk

Siden midten af 70erne har Vestre Jazzværk været et af de mest veletablerede og velspillende danske bands inden for den traditionelle jazz.

Inspirationen fås fra flere forskellige kilder i den klassiske jazz, som tilsættes en god portion af de seks musikeres personlighed og erfaring som aktive musikere.

Vestre Jazzværk har turneret over det meste af Europa og USA og som et særligt scoop har de spillet på den eneste dampdrevne hjuldamper på Mississippi ved Riverboat Shuffle.

 

Line Up:

Povl Erik Philipsen (bas),

Hans Rømer (trommer),

Tom Nissen (banjo,vokal),

Poul Schmidt (trombone,vokal),

Aage Jespersen (trompet),

Ole Weibel (klarinet, vokal)

 

 

Frokostjazz

Lørdag den 5. Maj kl 12.00

Second Line Jazzband (S)

Second Line Jazzband fra Gøteborg i Sverige startede deres karriere allerede tilbage i 1989, og på det tidspunkt var de fleste af bandets medlemmer teenagers.

Der er i dag stadig fire af bandets oprindelige seks medlemmer tilbage.

Second Line Jazzbands popularitet skyldes musikernes store formåen til at skifte stilarter, repertoire og musikalske retninger under en koncert og samtidigt være tro mod den New Orleans inspirerede stil bandet har.

 

Bandet er i konstant udvikling og repertoiret spænder sig fra alt mellem Bunk Johnson og Kid Ory til Bob Dylan, via Louis Prima og Irving Berlin. Krydret med blues og gospel, skaber disse endnu relativt unge musikere en fantastisk energi.

Siden Second Line Jazzband besøgte os første gang i 1995, har vi hver gang siden oplevet det som et fantastisk live band, hvilket må skyldes den enorme glæde og intensitet de spiller og møder publikum med.

 

Jesper Albrektsson – Trompet & vokal

Niklas Carlsson – Trombone & vokal

Olof Skoog – Saxofoner, klarinet & sang

Anders Wasén – Banjo

Per Bach – Kontrabas

Johan Horner – Trommer

 

Frokostjazz

Lørdag den 19. Maj kl 12.00

Creole Catz

Et forrygende, festligt arrangement er serveret med Creole Catz’ medrivende jazz- og boogie- repertoire.

Louis Prima og Louis Jordans swingende rytmer, lidt Just Frost, kombineret med flerstemmig sang, er med til at sætte gang i festen.

Repertoiret er suppleret med numre fra New Orleans bl.a. af Louis Armstrong, samt danske evergreens som f.eks. Sidder på et værtshus, Så længe jeg lever, D’Angleterre, m.fl.

Orkestrets musikere har god erfaring fra de danske og udenlandske jazzscener, bl.a. fra New Orleans, hvor musikerne i Creole Catz har fundet inspiration til at spille den medrivende glade jazz.

Orkestrets solide swing, rytmik, humør og præsentation af numrene gør, at Creole Catz har et godt tag i de, der vil lytte og danse.

 

Creole Catz' besætning består af:

Stig Fisker, trompet, guitar, banjo og vokal

Kim Jensen, klarinet, a-, t-, b-sax og vokal

Nicolai Øgendahl Brandt, piano og vokal

Ivan Laugesen, kontrabas

Mads Holck Mogensen, trommer og vokal