Kommende arrangementer

Kommende arrangementer:

Entre til frokostjazz er 50 kr for medlemmer og 75 kr for ikke-medlemmer så se nu at blive medlem

Forsalg på www.tøjhuset.billetten.dk, i Tøjhuset, Gothersgade 34 og på Fredericia Turistbureau.

Husk at forsalg ikke er bordreservation, så kom i god tid hvis du vil have en god plads.

Gratis adgang til frokostjazz ved fremvisning af studiekort.

Ved frokostjazzarrangementer serveres 3 frisksmurte håndmadder for kun kr. 40,-

FREDERICIA JAZZKLUB

Julekoncert

Søndag 26. November kl 15.00

Fredericia BigBand

Så nærmer juletiden sig – en tid fyldt med mange traditioner. En af dem er Fredericia Big Bands julekoncert. I år har vi fornøjelsen at præsentere Signe Juhl som solist.

 

Signe er en ung og stilsikker dame, der er inspireret af nogle af de største jazz-divaer som Ella Fitzgerald, Nina Simone og Dinah Washington. Hun har en evne og vilje til at opsøge og udforske de veje, der bidrager til dannelsen af en personlig stemme.

 

Signe Juhl har bl.a. optrådt med Nikolaj Bentzons trio, DR Big Bandet og Aarhus Jazz Orhestra.

 

Repertoiret består af kendte julenumre, arrangeret for Big Band og Big Band klassikere.

 

Vi glæder os til at se dig til koncerten og være blandt de første til at ønske dig en glædelig jul.

 

ENTRÉ:

Kr. 50,- for medlemmer

Kr. 75,- for ikke medlemmer

 

Dørene åbnes kl. 14:00

 

 

Frokostjazz

Lørdag 2. December kl 12.00

 

Finney's Jazzmen

 

Finney's Jazzmen blev etableret i efteråret 1999 af trombonisten Finn Frøsig. De seks jazz mænd har rutinen fra mange år på de danske og udenlandske jazzscener. Mange af orkestermedlemmerne har spillet sammen i andre bands i mere end 20 år.

 

Musikken er en god blanding af dixieland og kendte klassikere fra den tidlige swingmusik fra 20erne og 30erne, tilsat lidt blues, og lidt gospel.. Et stort repertoire som tilpasses til opgaverne, lige fra den dansevenlige underholdningsmusik til den intime klubstemning.

 

Meget af musikken spilles i bandets egne arrangementer med en stor og flot sound og en dynamisk, swingende rytme.

 

* Finn Frøsig, trombone, vocal

* Jan Ellegaard, trompet, vocal

* Jesper Koch, klarinet, altsax, vocal

* Arne Frederiksen, piano

* Per Borre, bas

* Jørgen Fjelstrup, trommer

 

Frokostjazz

Lørdag 16. December kl 12.00

 

Burich - l´Etienne

New Orleans Ensemble

Burich-l´Etienne New Orleans Ensemble blev dannet i 2000 og er et internationalt sammensat band, som spiller revival-New Orleans-jazz krydret med swing, blues og caribisk inspireret musik.

Du kan høre numre skrevet af bl.a. Jelly Roll Morten, Kid Ory, Fats Waller, Sidney Bechet og klarinetisten Stellio fra Martinique.

Du kan også risikere et par saftige historier fra bandets klarinetist, Thomas l´Etienne, som gennem flere år har haft kreolernes liv og kultur helt inde på livet.

Orkestret har besøgt de fleste jazzklubber, festivaler og koncertsale i landet og endvidere præsenteret mange forskellige udenlandske topnavne.

Burich-l´Etienne New Orleans Ensemble spiller swingende New Orleans jazz til enhver lejlighed og som noget specielt tilbydes også forskellige temakoncerter:

- "Noites Cariocas" - en hyldest til den brasilianske choromusik

- "The boy from New Orleans" - en hyldest til Louis Armstrong

- "Café au lait" - en musikalsk rejse gennem den kreolske verden og historie

 

Bandbesætning:

 

Thomas l´Etienne : clarinet, altosax, tenorsax, vocal

Finn Burich : trombone, vocal

Torben Bøtker Bjørnskov : bas

Hans Esbjerg : piano

Espen Laub von Lillienskjold : trommer

Nytårsfrokostjazz

Lørdag 30. December kl 12.00

 

Blå Mandag Jazzband

Så nåede vi atter engang til den sidste frokostjazz i året og det kan vel ikke være bedre eller ringere end Blå Mandag Jazzband der går på scenen på den anden sidste dag i 2017.

 

Blå Mandag Jazzband er navnet på et traditionelt Dixieland Jazzband, som har spillet sammen i 31 år.

 

"Sommersolen skinner" er en melodi, der efterhånden er kendt af de fleste, - og det er det livsbekræftende centrum i Blå Mandags musikalske univers!

 

Vores varemærke er: “Vi ønsker med humør og smittende livsglæde, at formidle den gode gamle "træskojazz" til vores publikum.

 

Det er vigtigt for os, at vores optræden fremkalder glæde og smil, - og det hænder også, at man får sig et godt grin! Alt dette samtidig med, at vi leverer flot New Orleans og Dixielandjazz indpakket i lækre arrangementer og krydret med en af de flotteste sangstemmer, man kan drømme om, når Lisa Bentzen lægger stemme til spændende og flotte jazz-evergreens.

Det er sjældent publikum ikke kan få deres ønsker og opfordringer opfyldt!

 

 

Glæd jer til et humørfyldt jazzsamvær med Blå Mandag, som ydmygt udtaler:

 

"Vi er ikke bedre end de bedste!"

 

PÅ GENHØR/SYN:

 

Besætning:

 

Trompet - Erik Lund Hansen

Trombone - Henning Friis

Klarinet/ sax/ vocal - Jørgen Christensen

Piano - Jan "Gasser" Eirup

Banjo/ vocal - Ernst Scheufens

Bas/ vocal - Kåre Sigvertsen

Trommer/ vocal - Hugo Scheel

Vokal - Lisa M. Bentzen

Fredericia Jazzklub siger tak for 2017.

2017 har jo været et helt specielt år, hvor vi jo flyttede til Tøjhuset.

Det har været en god oplevelse, og vi kan fornemme at vore medlemmer også syntes dette.

Vi ønsker alle et rigtig godt nytår og håber at se jer alle sammen i Tøjhuset i 2018

2018

Frokostjazz

Lørdag den 13. januar kl 12.00

River Jazz & Blues Band

River Jazz & Blues Band – en velrystet cocktail af jazz, blues og latin - serveret med jysk lune!

 

Riverband - har spillet på de danske musikscener i 45 år - siden 1971 – og nærvær og engagement er stadig i højsædet hos dette originale og alsidige jazzorkester.

 

Riverband - har på sine turneer i ind- og udland nydt stor succes med sin særlige spillestil - en blanding af traditionsbevidsthed og musikalske overraskelser.

Riverbands repertoire består af velkendte temaer fra genrer som traditionel jazz, blues, swing, boogie og latin - samt egne numre. Flere af numrene er komponeret og arrangeret af orkestrets leder, Torben Lassen, og bandets saxofonist Filt Kristensen, og nogle af disse numre er blevet populære klassikere på spillesteder i hele landet.

 

Riverband - kaster sig ud i elskede klassikere, velkendte sange, elegante arrangementer og inciterende danserytmer. De seks musikeres tætte og dynamiske sammenspil samt evnen til at komme publikum i møde er bandets varemærke.

 

 

Frokostjazz

Lørdag den 27. januar kl 12.00

Jazz DeLuxe

Per Vindum (trp, voc), Peter Bjerrum (dr), Jørgen Skovhøj (b), Niels Erichsen (pn), Hanse Jensen (ts)

 

Per Vindum har sat et hold af gode jyske jazzmusikere, der kan deres håndværk og leverer god swingende traditionel jazzmusik.

 

Frokostjazz

Lørdag den 10. februar kl 12.00

Monique Thomas &

Burich-l´Etienne New Orleans Ensemble

Burich-l´Etienne New Orleans Ensemble blev dannet i 2000 og er et internationalt sammensat band, som spiller revival-New Orleans-jazz krydret med swing, blues og caribisk inspireret musik.

 

Du kan høre numre skrevet af bl. a. Jelly Roll Morten, Kid Ory, Fats Waller, Sidney Bechet og klarinetisten Stellio fra Martinique.

Du kan også risikere et par saftige historier fra bandets klarinetist, Thomas l´Etienne, som gennem flere år har haft kreolernes liv og kultur helt inde på livet.

 

Orkestret har besøgt de fleste jazzklubber, festivaler og koncertsale i landet og endvidere præsenteret forskellige udenlandske topnavne.

 

Monique Thomas er ny i Danmark bortset fra 2 udsolgte koncerter i 2016. Der venter publikum en stor oplevelse, fra en en sangerinde der i en ung alder begyndte at synge og spille klaver, og under sin opvækst lyttede til jazz, gospel, soul og "black American music" og lod sig inspirere af sangerinder som Sassy, Ella Fitzgerald, Billy Holiday og Carmen McRae og Shirley Horn.

 

Monique Thomas er født i Philadelphia i USA og har en musikalsk uddannelse fra William Patersen University of New Jersey samtidig med at hun startede sin solo karriere.

I dag bor Monique Thomas Frankrig og underviser på Ciam Ecolè de Musigues i Bordeaux, samtidig med hun fortsætter sin solokarriere, rund omkring i Europa.

 

Burichs Ensemble har gennem de seneste 21 år turneret i Danmark med sangerinden Lilian Boutte, som har måttet melde forfald på grund af sygdom, men har nu været så heldig at finde en fuldgyldig afløser i form af Monique Tomas. - Spændende.

 

 

Bandbesætning:

 

Monique Thomas, vokal

Thomas l´Etienne clarinet, tenorsax, vocal

Finn Burich trombone, vocal

Torben Bøtker Bjørnskov bas

Martin Schack piano

Espen Laub von Lillienskjold drums

 

 

Frokostjazz

Lørdag den 24. Februar kl 12.00

The Spirit Of New Orleans

The Spirit of New Orleans er i dag ét af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, med en unik dynamisk og swingende stil, der rummer alle de ingredienser, der skal til for at gøre musikken levende. Orkestret spiller ragtime, blues, marcher, lovesongs, evergreens, egne kompositioner og gospel og spirituals af høj kvalitet.

 

Udover de musikalske kvaliteter, lægger orkesteret stor vægt på, at skabe stemning gennem en god kontakt til publikum med musik og sang langt ud over scenekanten.

 

Orkesteret blev dannet i 1990 på initiativ af Preben Nissen. Baggrunden for dannelsen var ønsket om at spille et repertoire bestående af gospel, spirituals, hymns og traditionel jazz. Musik med dybe rødder i grundlaget for New Orleans-jazzen.

 

The Spirit at New Orleans har med stor succes optrådt med internationale solister, ligesom de enkelte musikere har været solister i andre bands.

 

Orkesteret har været på utallige turneer. Givet flere hundrede koncerter rundt om i danske og udenlandske kirker, koncertsale, jazzklubber, jazzfestivaler, medvirket i radio og TV og udgivet flere bånd og CD-er.

 

 

 

Frokostjazz

Lørdag den 10. Marts kl 12.00

Fazz & His Jazzcrusaders

Nicholai (Fazz) Andersen trompetist/komponist og ikke, mindst jazzmusiker har i 2016

startet sit eget jazzband under navnet Fazz And His Jazzcrusaders.

Stilen er traditionel, swing /revival jazz, som er kendetegnende ved et heftigt drive og spilleglæde, der rækker langtud over scenekanten.

Bandet består af 7 professionelle musikere alle med tilknytning til det nordjyske jazzmiljø.

I september indspiller bandet deres første plade, Keep On Going On, der forventes i handlen til Januar.

Vi præsenterede dette fantastiske band til 6. Juli Jazz & Blues Festival i 2017, og de levede helt op til vore forventninger, så det er med ro i sindet og glade forventninger, vi præsenterer dem her i Tøjhuset til frokostjazz.

 

Bandmedlemmer:

 

Nicholai Fazz Andersen

Morten Lund Larsen

Jacob Lillienskjold

Jesper Bang Pedersen

Morten Christensen

Thomas Hust

Martin Kollerup Sørensen

 

 

 

Frokostjazz

Lørdag den 24. Marts kl 12.00

Ragstrech (AUS/S)

Ragstretch er et navn inspireret af dette orkesters kærlighed til den traditionelle jazz og ragtime fra New Orleans. Ragstretch præsenterer deres helt egen svingende version af lyd - inspireret af et væld af musikalske indflydelser, med et repertoire spændende over blandt andet jazz, western swing og blues.

Ragstretch består af 6 unge musikere, som mange i den danske jazzverden vil nikke genkendende til: Fra Melbourne, Australien men bosat i New York, vender den enestående kvindelige trombonist Shannon Barnett (Flap!) tilbage til Skandinavien.

Med sig har hun sin landsmand og musikalske kollega, festival veteranen Chris Tanner (The Hoodangers) på klarinet og vokal.

Denne frontline forstærkes desuden af unge svenske Bjørn Ingelstam på trompet og vokal.

Den hårdt svingende rytmesektion er ligeledes australsk men bosat i New York og består af Craig Fermanis (The Band Who Knew Too Much, Snappers) på guitar, Sam Anning (Kenny Werner, Ari Hoenig) på kontrabas og Rajiv Jayaweera (The Hoodangers, Julie O’Hara) på trommer.

 

Denne stærke internationale kombination af fem australiere og én svensker, oplevede vi første gang i 2013, hvor de spillede en forrygende koncert i teltet i Kirkestræde og det er en stor fornøjelse igen at kunne præsentere dette unikke band som igen vil tage det danske jazz publikum med på en medrivende musikalsk rejse – som de sent vil glemme.

 

Se mere på www.ragstretch.com

Frokostjazz

Lørdag den 7. April kl 12.00

Baby Jools & Jazzaholics (UK)

 

I dette band er der en musiker - Mike Owen /trombone -, der har gæstet vores jazzklub og festival adskillige gange i forskellige bands, bl.a. har han spillet flere gange med Tuxedo Jazzband til den årlige Jazz på Fredericia Bymuseum.

 

Mike Owen er født og opvokset i Birmingham og rejste i 1989 til New Orleans, hvor han levede som musiker i 10 år.

Siden 2006 har han haft bopæl i Århus.

 

BABY JOOLS har været leder af dette band siden 2012. - Bandet, der har 8 år på bagen, er hurtigt blevet et af Storbritanniens mest dynamiske, eftertragtede bands. De har spillet over hele Europa på jazzklubber, festivaler og private arrangementer.

Den store efterspørgsel og popularitet skyldes ikke mindst, at bandets medlemmer er hentet blandt de bedste traditionelle musikere i England, i en alderssammensætning mellem 28 til 73 år.

Bandet kan få publikum til at lytte og danse lige starten med et repertoire med musik af King Oliver, Louis Armstrong, Jelly Roll Morton, Kid Ory, George Lewis -Gospel/ spirituelle numre og New Orleans Brass Band parade melodier.

De er blevet rost, uanset hvor de har spillet, for deres vitalitet og musikalske kvalitet.

Der er garanti for en fantastisk jazz oplevelse, der venter os igen, denne gang i Tøjhuset

 

LINE UP:

Denny Illet: trumpet,vocal.

Mike Owen: trombone,vocal.

Karl Hird: clarinet,sax.

Brian Mellor: banjo,vocal.

Jim Swinnerton: double bass.

Baby Jools: drums.

 

Frokostjazz

Lørdag den 21. April kl 12.00

Vestre Jazzværk

Siden midten af 70erne har Vestre Jazzværk været et af de mest veletablerede og velspillende danske bands inden for den traditionelle jazz.

Inspirationen fås fra flere forskellige kilder i den klassiske jazz, som tilsættes en god portion af de seks musikeres personlighed og erfaring som aktive musikere.

Vestre Jazzværk har turneret over det meste af Europa og USA og som et særligt scoop har de spillet på den eneste dampdrevne hjuldamper på Mississippi ved Riverboat Shuffle.

 

Line Up:

Povl Erik Philipsen (bas),

Hans Rømer (trommer),

Tom Nissen (banjo,vokal),

Poul Schmidt (trombone,vokal),

Aage Jespersen (trompet),

Ole Weibel (klarinet, vokal)

 

 

Frokostjazz

Lørdag den 5. Maj kl 12.00

Second Line Jazzband (S)

Second Line Jazzband fra Gøteborg i Sverige startede deres karriere allerede tilbage i 1989, og på det tidspunkt var de fleste af bandets medlemmer teenagers.

Der er i dag stadig fire af bandets oprindelige seks medlemmer tilbage.

Second Line Jazzbands popularitet skyldes musikernes store formåen til at skifte stilarter, repertoire og musikalske retninger under en koncert og samtidigt være tro mod den New Orleans inspirerede stil bandet har.

 

Bandet er i konstant udvikling og repertoiret spænder sig fra alt mellem Bunk Johnson og Kid Ory til Bob Dylan, via Louis Prima og Irving Berlin. Krydret med blues og gospel, skaber disse endnu relativt unge musikere en fantastisk energi.

Siden Second Line Jazzband besøgte os første gang i 1995, har vi hver gang siden oplevet det som et fantastisk live band, hvilket må skyldes den enorme glæde og intensitet de spiller og møder publikum med.

 

Jesper Albrektsson – Trompet & vokal

Niklas Carlsson – Trombone & vokal

Olof Skoog – Saxofoner, klarinet & sang

Anders Wasén – Banjo

Per Bach – Kontrabas

Johan Horner – Trommer

 

Frokostjazz

Lørdag den 19. Maj kl 12.00

Creole Catz

Et forrygende, festligt arrangement er serveret med Creole Catz’ medrivende jazz- og boogie- repertoire.

Louis Prima og Louis Jordans swingende rytmer, lidt Just Frost, kombineret med flerstemmig sang, er med til at sætte gang i festen.

Repertoiret er suppleret med numre fra New Orleans bl.a. af Louis Armstrong, samt danske evergreens som f.eks. Sidder på et værtshus, Så længe jeg lever, D’Angleterre, m.fl.

Orkestrets musikere har god erfaring fra de danske og udenlandske jazzscener, bl.a. fra New Orleans, hvor musikerne i Creole Catz har fundet inspiration til at spille den medrivende glade jazz.

Orkestrets solide swing, rytmik, humør og præsentation af numrene gør, at Creole Catz har et godt tag i de, der vil lytte og danse.

 

Creole Catz' besætning består af:

Stig Fisker, trompet, guitar, banjo og vokal

Kim Jensen, klarinet, a-, t-, b-sax og vokal

Nicolai Øgendahl Brandt, piano og vokal

Ivan Laugesen, kontrabas

Mads Holck Mogensen, trommer og vokal