Kommende arrangementer

Kommende arrangementer:

Entre til frokostjazz er 50 kr for medlemmer og 75 kr for ikke-medlemmer så se nu at blive medlem

Forsalg på www.tøjhuset.billetten.dk, i Tøjhuset, Gothersgade 34 og på Fredericia Turistbureau.

Husk at forsalg ikke er bordreservation, så kom i god tid hvis du vil have en god plads.

Gratis adgang til frokostjazz ved fremvisning af studiekort.

Ved frokostjazzarrangementer serveres 3 frisksmurte håndmadder for kun kr. 40,-

FREDERICIA JAZZKLUB

Frokostjazz

Lørdag den 22. september kl 12.00

Blå Mandag Jazzband

Blå Mandag Jazzband er navnet på et traditionelt Dixieland Jazzband, som har levet sammen i 35 år.

“Sommersolen skinner” er en melodi, der efterhånden er kendt af de fleste, – og det er det livsbekræftende centrum i Blå Mandags musikalske univers!

 

Vores varemærke er: “Vi ønsker med humør og smittende livsglæde, at formidle den gode gamle “træskojazz” til vores publikum.

 

Det er vigtigt for os, at vores optræden fremkalder glæde og smil, – og det hænder også, at man får sig et godt grin! Alt dette samtidig med, at vi leverer flot New Orleans og Dixielandjazz indpakket i lækre arrangementer og krydret med en af de flotteste sangstemmer, man kan drømme om, når Lisa lægger stemme til spændende jazzsange.Vores repertoire er efter 35 år så righoldigt, at vi aldrig løber tør for numre.

 

Det er sjældent publikum ikke kan få deres ønsker og opfordringer opfyldt!

Orkesteret har i de seneste år turet rundt til de fleste danske jazzklubber og festivaler, samt i Sverige, Norge, England, Irland og Tyskland, hvor vi som regel bliver bedt om at vende tilbage!

 

I sommeren 2018 – spiller vi på “Maribo Jazzfestival” på Lolland, “Silda Jazzfestival” i Haukesund i Norge og “Snake City Jazzfestival” (Slangerup). og Guiness Jazzfestival, Cork – IRLAND.

 

Glæd jer til et humørfyldt jazzsamvær med Blå Mandag, som ydmygt udtaler:

“Vi er ikke bedre end de bedste!”

Jazz & Ost

Torsdag den 27. september kl 20.00

Bourbon Street Jazzband

De unge herning-drenge, der i 1956 dannede Bourbon Street Jazzband, drømte ikke om, at deres nye hobby skulle blive en langtidsholdbar succes. Så holdbar, at orkestret, i 2006 fejrede sit 50 års jæbilæum. Gennem alle årene har Bourbon Street Jazzband blandet sig med toppen af dansk jazz. Det er blevet til foreløbig 10 udgivelser, samt rejser til festivaler i Europa, Amerika, Afrika og Asien. Den faste bastion har i mange år været Silkeborg, og orkestret var da også fødselshjælpere for ”Riverboat Jazzfestival”, og har optrådt på denne hvert eneste år siden begyndelsen.

Gæstesolister gennem årene

Det er blevet til samarbejde med mange af jazzens store navne. Vi nævner i flæng: Al Grey, Mr. Acker Bilk, Monty Sunshine, Roy Williams, Leroy Jones, Jacques Gauthé, Sammy Rimington, Fiona Duncan, Johnny Boston, Sarah Spencer, John Defferary, Klaes Lindquist, og fra Danmark Daimi, Jesper Thilo, Niels Flipper Stuart og Otto Brandenburg.

Musikken

Bourbon Street Jazzband spiller traditionel jazz, boogie-woogie og swing i en meget udadvendt og dansabel stil, krydret med flotte blæserarrangementer, en medrivende rytmegruppe og gode vokaler, hvilket kan høres på de indtil videre 10 udgivelser.

”At dømme på det nye udspil er bandet med sine 52 år på bagen stadigvæk i sin bedste alder. Her er der hverken knirk eller knag at høre. Ikke det mindste tegn på messingtræthed- tvært imod er det meget tydeligt, at de syv medlemmer af Bourbon Street Jazzband kender hinanden på hver en akkord - hvert et trut, tangentstrøg, banjogreb og trommeslag” (Anmeldelse af ”It´s a Sin to tell a Lie, Midtjyllands Avis)

”Orkesteret er meget professionelt og spiller med en indlevelse som sjældent opleves i Danmark.” www.aarhusjazz.dk (2004)

Hvem spiller hvad- og hvor længe?

Gerhard Ellerbæk: Kornet (siden 1956)

Kurt Heegaard Jacobsen: Banjo, tenorguitar og vokal (siden 1956)

Per Jegbjerg: Trækbasun, ventilbasun og arrangementer (siden 1978)

Finn Odderskov: Klarinet og saxofoner, vokal (siden 1997)

Kim Nedergaard: Piano, vokal (siden 1980)

Jørgen Nielsen: Kontrabas (siden 1988)

Heine ”Hot” Poulsen: Trommer (siden 2002)

 

Entre til Jazz & Ost kr. 100,- for medlemmer og kr. 125,- for ikke medlemmer.

Forsalg på www.fredericiabilletten.dk og i Tøjhuset

Frokostjazz

Lørdag den 6. oktober kl 12.00

Big Butter Jazzband

Big Butter spiller traditionel jazz og swingmusik til enhver lejlighed.

Orkesteret er kendetegnet ved stor indlevelse og spilleglæde, og repertoriet er en god blanding af traditionel jazz, swing og funky grooves fra New Orleans.

Musikerne har alle mange års erfaring på den danske og internationale jazzscene, og har spillet i sammenhænge som Bourbon Street Jazz Band, The Dixieland Gipsy Band, Godfellas, The Rascal Swing Band, Hede Hule Hot, Sigurd Barret, Ib Glindemans orkester m.m.

Big Butter er:

Nicholai Andersen: Trompet & vokal

Jens Christian Kwella: Guitar

Peter Friis: Kontrabas

Peter Lund Paulsen: Trommer

 

Koncert

Søndag den 7. oktober kl 15.00

Fredericia BigBand

Efter at have haft mange gæstesolister ved de seneste koncerter, bliver det denne eftermiddag bandets egne medlemmer, der kommer i ilden som solister.

Der vil blive spillet en koncert hvor størstedelen af repertoiret består af kendte kompositioner af bl.a Sammy Nestico, Neil Hefti, Duke Elington og Niels Jørgen Steen.

Så en rigtig "swing" søndag eftermiddag venter.

Der er gratis entre til koncerten.

Frokostjazz

Lørdag den 20. oktober kl 12.00

Doc Houlind Revival

Orkesteret består af yngre og ældre musikere bl.a. et par tidligere PAPA BUE folk, med en fælles interesse for den tidlige improvisoriske musik, New Orleans jazzen, som den f.eks. blev præsenteret af de største amerikanske orkestre, der var med til at skabe revival jazz perioden, der udgjorde jazzboomet i 60’erne og 70’erne i Europa.

 

Her tænkes bl.a på Kid Ory’s og Louis Armstrongs Bands, hvor der inspireres til mere solistiske præstationer og så især George Lewis orkestre med fantastisk ensemblespil i form af rytmisk tailgate basunspil flettet sammen med klarinetspring fra højde til dybde rundt om melodisk dynamisk trompetspil. Endelig har orkesteret fundet idealformationen til sådant sammenspil.

 

I 2004 skiftede Doc Houlind fra trommerne til trompet i forsøget på at skabe et orkester efter ovenstående idealer og trompetinspiration hovedsagelig fra Bunk, Howard og Louis Armstrong, og hvor alle i orkesteret uden undtagelse har samme indstilling og musikalske opfattelse og som kunne skabe New Orleans jazzmusik i unik høj klasse. Dette projekt er lykkedes over alt forventning – klubberne og festivalerne virker begejstrede og orkesteret har musikalsk glød i øjnene.

 

Bandet har fået ry for at mestre disse kriterier uimodståeligt. Alt dette kunne dog ikke lykkes uden den kompakt swingende rytmegruppe. Rytmegruppen har fået herlig tilgang med miss ”Sweet Purnell”i form af Lis Krøyers nydelige kvindelige skikkelse og nu fra Papa Bue og Sammy Rimington kendte trommeslager DIDIER GEERS (Tidl. Belgien nu Sverige) plus swingende banjo og bas til en rytmegruppe, der sammen giver et herligt swingende up-beat.

 

Repertoiret er lige fra ren New Orleans og nyere Armstrong til Papa Bue Hits.

 

Efterspurgt over det ganske Europa er orkesteret nu blevet og er regelmæssigt repræsenteret ved masser af festivaler.

 

Besætning:

 

SØREN DOC HOULIND – trompet (tidl. Papa Bue Viking JB m.m)

JESPER CAPION LARSEN – klarinet (tidligere Houlind/Liller Band 1992-1994)

PETER GOETZ – trombone (tidligere White Eagle Band-Berlin 1978-1990)

LIS KRØYER – piano (Acc. Visesangerinder og caraibisk musik)

EBBE KJÆRSGAARD HANSEN – banjo (tidligere Savoy Ballroom Orchestra (1998-2005)

HOLDEN FOGH – kontrabas (tidligere Peter Nissen N.O.B, Finneys Jazzmen

DIDIER GEERS – trommer (tidligere Papa Bue Viking Jazzband i 10 år)

 

Frokostjazz

Lørdag den 3. november kl 12.00

Paul Harrison Band

Paul Harrison disker op med et yderst succesfuldt band, og kan i 2018 fejre 20 års jubilæum som kapelmester. Kendt for sin karakteristiske spillestil, højt musikalsk niveau og et stærkt sammenspillet udadvendt team.

Der serveres alt fra up-tempo numre til smukke ballader, i stor variation inden for jazzens rytmiske stilarter. Der skrues op for fuldblodsjazz i international klasse, som Paul Harrison Band i to årtier har været storleverandør af på alverdens scener.

Line Up:

Paul Harrison UK. Klarinet/Sopransax/Altsax.

Kevin Grenfell UK. Trombone/Vokal.

Bo Møller Petersen DK. Guitar/Banjo/Vokal.

Søren Stausbøl DK. Piano/Vokal.

Peter Williams UK. Kontrabas.

Mikkel Find DK. Trommer.

Frokostjazz

Lørdag den 17. november kl 12.00

Dixie For You

 

 

 

 

DIXIE FOR YOU er et DK/SE jazzband, som på kort tid er blevet et af de ledende jazzbands i Skandinavien.

De har deltaget på vor festival et par år og har fået stor anerkendelse på spillestederne : Bandholm Havn, Torvet, LollandsCentret, Bangs Have, Qvades Gård, Ebsens Hotel.

Bandet har spillet på de fleste DK/SE jazzfestivaler, klubber og koncertscener.

Stilen er melodisk, traditionel jazz med indslag fra New Orleans, dixieland og evergreens fra The American Songbook.

Bandet har en underholdende stil med melodispil, som varierer mellem trombone og klarinet, mange sangnumre og spændende solopræstationer.

Bandet har ofte en gæstesolist med, så måske tryller kapelmester Lars Nielsen en spændende solist frem på scenen.

Bandet startede i 2009 og musikerne har hver især spillet i DK/SE med ledende Jazz-bands!

Et genhør fra 2017 så det ser vi frem til med meget stor forventning!

 

Line Up:

Hans Ingelstam (S): Trombone/Sang

Lasse Karlsson (S): Klarinet/Sopransax/Sang

Claes Rÿdbeck (S): Banjo/guitar/Sang

Lars Nielsen (DK): Kontrabas/Kapelmester

Henrik H. Hansen (DK):Trommer

Frokostjazz

Lørdag den 1.decmber kl 12.00

Pakhusorkestret

Man skal lede langt omkring for at finde et band, der kan måle sig med Pakhusorkestret, på deres gode dage, som meget passende falder om lørdagen ved frokostjazz-tiden.

Vort publikum kan være sikker på en god musikoplevelse, når de syv ikke helt unge herrer tager scenen i besiddelse.

Visse entusiaster siger endda:

"Ingen over og ingen på siden af Pakhusorkestret!"

 

Besætning: ( som sædvanlig)

 

Finn Odderskov (saxofon)

Finn Burich (basun)

Ulrik Spang Hansen (klaver og sang)

Uffe Hansen (trommer og sang)

Mogens Leander (bas)

Jens Bertelsen (banjo)

Ove Larsen (cornet)

 

 

Frokostjazz

Lørdag den 15.decmber kl 12.00

Riverside City Band

Riverside City Band er et veletableret professionelt 6 mands jazzorkester, hvis medlemmer er modne musikere med mange års erfaring som aktive jazzmusikere.

Orkestret hører ubetinget til blandt de bedste danske jazzbands og spiller traditionel jazz i Dixieland stilen med inspiration hentet fra bl.a. Louis Armstrong All Stars.

Riverside City Jazz Band, der er hjemmehørende i Odense, blev dannet i efteråret 1978.

I de forløbne år har orkestret spillet med en lang række danske og udenlandske solister som f. eks. klarinettisten Erik ”krølle” Andersen, saxofonisterne Jesper Thilo og Finn Odderskov, den engelske klarinettist Pete Allen, den svenske vibrafonist Lars Erstrand, den svenske multiinstrumentalist Gunhild Carling og den amerikanske klarinettist Jacques Gauthe.

Riverside City Jazz Band har, udover Skandinavien, turneret i Tyskland, Frankrig og England.

I perioden 1985 - 1996 havde orkestret fast engagement hvert år på Caveau de la Huchette og Slow Club - 2 berømte jazzkældere i Paris. Siden 2003 har orkestret kun optrådt på Caveau de la Huchette ca. hvert andet år.

I 1994 vandt orkestret 1. Prisen ved Swedish Open in Happy Jazz i Ljungby, Sverige.

I 1997 deltog orkestret i 27. International Dixieland Festival i Dresden.

I november 2003 deltog Riverside City Band i jazzfestivalen - Jazz.dk - Le Jazz Danois á Paris - arrangeret af Dansk Jazz Forbund.

I 2003 vandt orkestret Publikums Prisen ved Swedish Open in Happy Jazz i Ljungby, Sverige.

I januar 2004 blev orkestret hædret med Årets Dixiepris 2003 stiftet af Jazzens Venner Fyn.

Har optrådt på jazzfestivaler i Falmouth, Teignmouth, Salisbury, Lynton, Bristol, Cambridge, Isle of Wight, Schleswig, Münster, Hamburg, Herford, Merseburg, Halle, Ljungby, Riverboat Jazzfestival, Silkeborg, Lillebælt Jazzfestival, Middelfart, 6. juli Jazzfestival, Fredericia, Haderslev Jazzfestival, Den Blå Festival, Ålborg og Allinge Jazz Festival, Bornholm.

 

Riverside City Jazz Band består af følgende musikere:

Anders Kjerkegaard, Tenor, klarinet & vokal.

Knud Schwaner, Trombone & vokal.

Ole Kirk, Trompet.

Jens Petersen, Piano .

Mogens Leander, Kontrabas.

Per Andersson, Trommer.

 

Frokostjazz

Lørdag den 29.decmber kl 12.00

Neanders Jazzband

Neanders Jazzband blev startet på Åbenrå Statsskole i august 1978 under navnet State School Stompers.

I 1981 blev de enige om at ændre navnet til Neanders Jazzband, da der ikke længere var nogen relation til Statsskolen.

Neanders Jazzband spiller jazzmusik med udgangspunkt i New Orleans stilen, men deres repertoire indeholder også numre fra andre epoker af jazzens historie blandet op med nyere ting fra rock’n’roll perioden, men alt sammen udført med det særlige Neander-touch.

Neanders Jazzband kræver ikke nærmere præsentation i Fredericia, siden Jazzklubbens start har de på kraftig opfordring fra vores medlemmer, spillet op mod 50 arrangementer i jazzklubben.

Denne gang spiller de til vores årlige Nytårsfrokostjazz, og vi kan garantere for at det ikke bliver kedeligt.

BESÆTNING:

•Per Neander Kristensen (siden 1979): Trompet og vokal

•H.C. Rosendal (siden 1978): Klarinet, altsaxofon og vokal

•Stefan Ringgive (siden 2011): Basun og vokal

•Chris Vagn-Hansen (siden 1978): Banjo, guitar og vokal

•Henrik Bay Møller (siden 1986): Kontrabas og vokal

•Claus Christensen (siden 1978): Trommer