Kommende arrangementer

Kommende arrangementer:

Entre til frokostjazz er 70 kr for medlemmer og 100 kr for ikke-medlemmer så se nu at blive medlem

Forsalg på www.tøjhuset.billetten.dk, og i Tøjhuset, Gothersgade 34.

Husk at forsalg ikke er bordreservation, så kom i god tid hvis du vil have en god plads.

Gratis adgang til frokostjazz ved fremvisning af studiekort.

Ved frokostjazzarrangementer serveres 3 frisksmurte håndmadder for kun kr. 45,-

FREDERICIA JAZZKLUB

Frokostjazz

Lørdag den 2. november kl 12.00

Don Vappie &

Finn Burich International

New Orleans Jazzband

feat: Thomas l`Etienne (D)

Harry Kanters (NL)

Thomas Altmann (D)Det bliver et stærkt rytmisk genhør med Finn Burich International New Orleans Jazzband og Don Vappie, når bandet denne frokostjazz igen gæster Fredericia Jazzklub i Tøjhuset.
Det internationale er der ingen tvivl om.

Fra Danmark møder vi Finn Burich på trombone

Fra Tyskland kommerThomas l´Etienne på klarinet og tenorsax samt fra USA Don Vappie på banjo og med sang. Fra Holland Harry Kanters på piano, og fra Tysklamd Thomas Altman på trommer.
Det er svært at fremhæve den enkelte – og dog.

Når Don Vappie griber sin banjo og bryder ud i sang, har han publikums fulde bevågenhed.

Der er ikke hørt en bedre banjo i Fredericia Jazzklub, siden Don Vappie var her sidst.

Han anses med rette for at være den førende og mest originale banjospiller i New Orleans.
Vi kommer langt omkring i det klassiske jazzbibliotek, men får også afstikkere til bossa nova.


For tiende gang siden 1999 præsenterer Finn Burich sangeren og banjospilleren Don Vappie på turné i Danmark i perioden fra den 24. oktober til den 3. november 2019.

Du kan høre numre af bl. a. Jelly Roll Morten, Kid Ory, Fats Waller, Sidney Bechet, Stellio og enkelte af Don Vappies egne kompositioner. Han vil sikkert også fortælle lidt om livet i New Orleans.

Orkestret har besøgt de fleste jazzklubber, festivaler og koncertsale i landet og endvidere præsenteret forskellige udenlandske topnavne som Geoff Bull (AUS), Patrick Artero (F), Don Vappie, Phil Parnell, Leroy Jones og Lillian Boutté (USA).


Don Vappie USA, New Orleans – banjo, guitar, bas & vocal

Født og opvokset i New Orleans, USA. Don Vappie anses for at være den førende og mest originale banjospiller i New Orleans i dag. Udover banjo, spiller han også guitar og bas og er en fremragende sanger. Han behersker flere stilarter, bla. R&B og moderne jazz. Medlem af Preservation Hall Jazz Band i perioden 1988-2005. Don Vappie har spillet med musikere som Willie og Percy Humphrey, Chester Zardis og Louis Nelson. Han har sit eget band i New Orleans, og arbejder både freelance og som studiemusiker ligesom han har indspillet mange CD´er i eget navn, som studiemusiker og som fast medlem af bl.a. trompetisten Wynton Marsalis´ band.

Don Vappie har flere gange besøgt Danmark. På Europaturné med Preservation Hall Jazz Band i 1998 gav han bla. koncert i Musikhuset i Aarhus.

Anmeldercitater: "... en formidabel musiker af den type, der vist kun udklækkes i New Orleans. Her var vi lysår fra den bastante og udpinte skolelærer-banjo, her var en instrumentalist, som ubesværet kunne veksle mellem et elegant fingerspil og et tremolerende akkordspil og uophørligt skabe overraskende tonerækker af sjælden - både underholdende og kompositorisk - art" - "... Don Vappies måde at behandle en banjo på, skaber en sand fryd i hele kroppen - lige fra en salig prikken og stikken i hovedbunden, glippen med øjnene og blafren med ørerne til en gysende rislen ned ad ryggen og helt ud i tæerne" - "... Don Vappie har en flot stemme, der minder om en ung Nat King Cole"


Thomas l´Etienne Tyskland - clarinet & tenorsax

Thomas l´Etienne er født i Hamborg, Tyskland i 1956. Familien er af tysk/fransk og russisk oprindelse.

Efter at have modtaget undervisning i guitar og balalaika, fik han sin første klarinet som 14-årig.

Med New Orleans klarinettisten George Lewis som forbillede, dannede Thomas i 1975 orkestret "Papa Toms Lamentation Jazzband". I løbet af nogle år udviklede det sig til at blive ét af Europas førende orkestre på den europæiske New Orleans jazzscene.

I slutningen af 70´erne, var Thomas flere gange i New Orleans, hvor han spillede sammen med Kid Thomas, Louis Nelson, Jeanett Kimball, Emanuel Sayles m.fl.

I 1982 deltog Thomas i en Europa-turné med "Lillian Bouttés New Orleans Band". To år senere blev de gift, og sammen har de med orkestret "Lillian Boutté And Her Music Friends" turneret over hele verden med ham som den musikalske leder.


Finn Burich Danmark - trombone

Finn Burich er født i Haderslev i 1958. Finn har siden 1995 hvert år præsenteret Lillian Boutté på "vinterturné-i-Danmark". Det blev til i alt 21 årlige turnéer inden Lillian i 2016 måtte indstille sin karriere på grund af sydom.

Endvidere har han med sit "Internationale New Orleans Jazzband" siden 1996 besøgt de fleste jazzklubber og koncertsale i landet og endvidere præsenteret udenlandske topnavne som: Sammy Rimington (GB), Geoff Bull (AUS), Don Vappie (USA), Patrick Artero (F), Norman Emberson (GB), Phil Parnell (USA).

Siden 1999 koncerter i Tyskland, Schweiz og England med Lillian Boutté And Her Music Friends.

Medlem af og bandleader for Neanders Jazzband i perioden 1981-2000. Modtog Femø Jazzprisen i 2001.


Harry Kanters Holland – piano

Harry Kanters er en meget efterspurgt pianist. Han har et stort repertoire og behersker forskellige stilarter indenfor den traditionelle jazz. Hans speciale omfatter ragtime, New Orleans, stride, swing og tidlig bebop.

I 2016 fejrede Harry sit 40 års jubilæum med en udsolgt koncert under Breda Jazz Festival.

Ud over sit virke som freelance-pianist, er han medlem af bl.a. " Belgium New Orleans Night Owls" og han arrangerer koncerter med internationale gæster omkring temaer som "Basie, Bean & Fats Project" og "Tribute to the Nat King Cole Trio".


Thomas Altmann Tyskland – drums

Thomas Altmann er født i 1954 og har været professionel musiker siden 1979.

Han har gennem en del år haft et samarbejde med NDR-Bigband. Han har spillet med mange forskellige bands,

både som trommeslager og som percussionist, ligesom han også har sit eget band der spiller swing musik.Frokostjazz

Lørdag den 16. november kl 12.00

JazzCats

The JazzCats. Ja!! Vi måtte jo komme med en forfriskende hjertevarm og rå-swingende samling af velrenormerede, velspillende og drevne jazzmusikere, med focus på den herlige ældre swingmusik med motto hentet “Over there”. YES WE CAN. 

JazzCats er sammensat af modne musikere, som har været hele møllen rundt i toppen af dansk jazzmusik.


Repertoriet er bl.a., en perlerække af komponisterne Hoagy Carmichael, Cole Porter, Duke Ellington, Fats Waller, Oscar Pettiford, Neal Hefty og G og I Gershwin osv.


Orkestrets medlemmer er:


Tage “Shorty” Pedersen trombone/vocal

Jesper Riis trompet/flygelhorn

Brian Svendsen tenorsax/klarinet/vocal

Gert Jacobsen piano/vocal

Nicolas Kock kontrabas

Søren Pedersen trommer/vocal
Koncert

Søndag den 17. november kl 15.00

Fredericia BigBand

feat. Søren Okholm

Så er der udsigt til årets tidligste og bedste julekoncert.

Efter 3 års pause inviterer Fredericia Big Band igen til julekoncert med den kendte, fantastisk dygtige odenseanske sanger og musiker: Søren Okholm.

Søren er en god ven af Fredericia Big Band - et venskab udviklet via flere vellykkede koncerter gennem årene.

Han er diplomuddannet sanger og musiklærer fra Det Fynske Musikkonservatorium og har optrådt i utallige musikalske sammenhænge, ikke mindst som sanginstruktør/korleder og orkesterleder/kapelmester på en masse forskellige musicals.

Søren Okholm og Fredericia Big Band plejer at inspirere hinanden til at yde det ypperste, så glæd jer til en hyggelig eftermiddag gennemsyret af hyggelig, velklingende julejazz.

Koncerten er "Støttet af DOF´s Musikpulje".

Der kan købes glögg og æbleskiver samt diverse andre drikkevarer ved koncerten.


Entre : kr. 70, - for medlemmer og kr. 100,- for ikke medlemmer

Ingen forsalg - kun salg ved indgangen

Frokostjazz

Lørdag den 30. november kl 12.00

Red Hot Four + 2

Den lille velspillende New Orleans Kvartet, Red Hot Four med den store lyd, har udvidet med 2 gæster, idet de to musikere pianisten Jan Nielsen og trækbasunisten Finn Burich er med til at få kvartetten til at lyde og syne som et rigtigt New Orleans jazz band.


Både Jan Nielsen og Finn Burich har spillet en række koncerter med Red Hot Four og det var været en overvældende succes hver gang.


Et enkelt citat fra en gæst:  ”RHF+2 er noget af det bedste danske New Orleans jazz, man har hørt i nyere tid””, tager vi til os som en varm anbefaling.


Red Hot Four har igennem den relativ korte periode de har eksisteret oplevet en forrygende succes. De fire musikere gik sammen i 1999 for at finde tilbage til rødderne og siden har denne lille velspillende kvartet oplevet en øget efterspørgsel.


Når RHF udvides med +2 får man et orkester, hvor man er enige om at spille den melodiske øre-venlige jazz, som appellerer til et bredt publikum, nemlig New Orleans revival jazz.

Man har svært ved ikke at lade sig rive med og ved at holde fødderne i ro, når Red Hot Four+2 fyrer op under gryderne og sætter damp på til en gang swingende New Orleans Jazz udsat for trækbasun, klarinet/altsaxofon, piano, banjo, kontrabas og trommer, det hele krydret med lidt sang.


– hvem spiller hvad:


Lars Meidal, Trommer 

Torben Nickelsen, Kontrabas

Ib Haagen, Banjo og vokal

Steffen Juul Hansen, Klarinet & altsaxofon

Jan Nielsen, Piano

Finn Burich, Trombone

Frokostjazz

Lørdag den 14. december kl 12.00

Pakhusorkestret


Pakhusorkesteret er velsagtens det orkester i Danmark, som har spillet flest

jobs på færrest mulige lokaliteter, idet det i årevis har været husorkester på

Det Brunske Pakhus i Fredericia, hvor det har spillet et utal af gange.

Derved er det blevet et særdeles velsammenspillet og humørfyldt orkester i

den traditionelle stil, som kan sætte fut i enhver forsamling.

Alle medlemmerne er særdeles erfarne i trad-faget, og kan stilen til fingerspidserne.

 

Besætningen er:

Ove Larsen, cornet,

Finn Odderskov, klarinet og sax

Finn Burich, trombone

Jens Bertelsen, banjo,

Mogens Leander, bas,

Uffe Hansen, trommer

Ulrik S. Hansen, klaver


Nytårsfrokostjazz

Lørdag den 28. december kl 12.00

Neanders Jazzband

Neanders Jazzband har efterhånden spillet et utal af gange i Fredericia Jazzklub og altid med stor succes.

Der er et lokalt islæt i bandet i form af Stefan Ringive der spiller trombone.

Neanders Jazzband tryllebinder sit publikum, og spiller jazzmusik med udgangspunkt i New Orleans stilen, men deres repertoire indeholder også numre fra andre epoker af jazzens historie blandet med nyere ting fra rock’n’roll perioden, men alt sammen udført med det særlige Neandertouch.

Bandet har spillet rundt i hele Danmark, men har også optrådt i Sverige, Tyskland, England og USA.


Neanders bestræber sig på altid at leve op til sit motto: - fordi musik skal være levende…!


Alle har dermed noget at glæde sig til, når Neanders lukker op for de swingende glade jazztoner til den første frokostjazz i efterårssæsonen i Tøjhuset, her under Trekantens Jazzfestival 2019.


Besætning:

 • Per Neander Kristensen, trompet og vokal
 • H.C. Rosendal, klarinet, altsaxofon og vokal
 • Stefan Ringive, trombone
 • Chris Vagn-Hansen, banjo, guitar og vokal
 • Henrik Bay Møller, kontrabas og vokal
 • Claus Christensen, trommer

2020


Frokostjazz

Lørdag den 11. januar

Creole Cats

Et forrygende, festligt arrangement er serveret med Creole Catz’ medrivende jazz- og boogierepertoire. Louis Prima og Louis Jordans swingende rytmer, lidt Just Frost, kombineret med flerstemmig sang, giver publikum en herlig jazzoplevelse.

Repertoiret er suppleret med numre fra New Orleans bl.a. af Louis Armstrong, samt danske evergreens som f.eks. Sidder på et værtshus, Bel Ami, D’Angleterre, m.fl. Creole Catz har en klar køreplan til et vellykket jazzarrangement, og med deres alsidige repertoire er der musik til både det unge og det modne publikum.

Orkestrets musikere har god erfaring fra de danske og udenlandske jazzscener, bl.a. fra New Orleans, hvor musikerne i Creole Catz har fundet inspiration til at spille den medrivende glade jazz.

Orkestrets solide swing, rytmik, humør og præsentation af numrene gør, at Creole Catz har god kontakt til både de, der vil lytte og danse.


Creole Catz' besætning består af:


Stig Fisker, trompet, guitar, banjo og vokal

Kim Jensen, klarinet, tenorsax og vokal

Nicolai Øgendahl Brandt, piano og vokal

Ivan Laugesen, kontrabas

Mads Holck Mogensen, trommer og vokal

Frokostjazz

Lørdag den 25. januar

Monique Thomas &

Burich-L'Etienne

New Orleans Ensemble


Burich-l´Etienne New Orleans Ensemble blev dannet i 2000 og er et internationalt sammensat band, som spiller revival-New Orleans-jazz krydret med swing, blues og caribisk inspireret musik.

 

Du kan høre numre skrevet af bl. a. Jelly Roll Morten, Kid Ory, Fats Waller, Sidney Bechet og klarinetisten Stellio fra Martinique.

Du kan også risikere et par saftige historier fra bandets klarinetist, Thomas l´Etienne, som gennem flere år har haft kreolernes liv og kultur helt inde på livet.

 

Orkestret har besøgt de fleste jazzklubber, festivaler og koncertsale i landet og endvidere præsenteret forskellige udenlandske topnavne.

 

Monique Thomas er forholdsvis ny i Danmark bortset fra 2 udsolgte koncerter i 2016. Der venter publikum en stor oplevelse, fra en en sangerinde der i en ung alder begyndte at synge og spille klaver, og under sin opvækst lyttede til jazz, gospel, soul og "black American music" og lod sig inspirere af sangerinder som Sassy, Ella Fitzgerald, Billy Holiday og Carmen McRae og Shirley Horn.

 

Monique Thomas er født i Philadelphia i USA og har en musikalsk uddannelse fra William Patersen University of New Jersey samtidig med at hun startede sin solo karriere.

I dag bor Monique Thomas Frankrig og underviser på Ciam Ecolè de Musigues i Bordeaux, samtidig med hun fortsætter sin solokarriere, rund omkring i Europa.

 

Burichs Ensemble har gennem de seneste 21 år turneret i Danmark med sangerinden Lilian Boutte, som har måttet melde forfald på grund af sygdom, men har nu været så heldig at finde en fuldgyldig afløser i form af Monique Tomas. - Spændende.

  

Bandbesætning:

 

Monique Thomas, vokal

Thomas l´Etienne clarinet, tenorsax, vocal

Finn Burich trombone, vocal

Torben Bøtker Bjørnskov bas

Martin Schack piano

Espen Laub von Lillienskjold drums

Frokostjazz

Lørdag den 8. februar

The Spirit Of New Orleans

The Spirit of New Orleans er i dag ét af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, med en unik dynamisk og swingende stil, der rummer alle de ingredienser, der skal til for at gøre musikken levende. Orkestret spiller ragtime, blues, marcher, lovesongs, evergreens, egne kompositioner og gospel og spirituals af høj kvalitet.

Udover de musikalske kvaliteter, lægger orkesteret stor vægt på, at skabe stemning gennem en god kontakt til publikum med musik og sang langt ud over scenekanten.

 

Orkesteret blev dannet i 1990 på initiativ af Preben Nissen.

Baggrunden for dannelsen var ønsket om at spille et repertoire bestående af gospel, spirituals, hymns og traditionel jazz. Musik med dybe rødder i grundlaget for New Orleans-jazzen.

 

The Spirit at New Orleans har med stor succes optrådt med internationale solister, ligesom de enkelte musikere har været solister i andre bands.

Orkesteret har været på utallige turneer. Givet flere hundrede koncerter rundt om i danske og udenlandske kirker, koncertsale, jazzklubber, jazzfestivaler, medvirket i radio og TV og udgivet flere bånd og CD-er.


Bandets medlemmer:


 • Preben Nissen: Trombone, piano og vokal
 • Carsten Henningsen: Banjo, guitar og vokal
 • Stig Nielsen: Saxofon
 • Jan Schiöpffe: Trommer
 • Kim Holm Nielsen: Bas


  Frokostjazz

  Lørdag den22. februar

  Nana Pi All Stars

  Nærmere omtale følger