6. Juli Jazz & Blues Festival

Onsdag den 5. juli:

Tøjhusgården kl 16.30

Robert Smyths Soul Patrol

 

Robert Smyths Jazzband

 

Tøjhusgården kl 15:00

Robert Smyth Academy er en almindelig offentlig skole og gymnasium for elever i alderen 11-19 år, som ligger i markedsbyen Market Harborough syd for Leicester i midt-England. Skolen har godt 1050 elever i alt. Musik er et populært fag, som tages af mange som valgfag i 8. og 9. klasse samt i gymnasiet.

Robert Smyth Jazz Band er et stort big band med 25 unge mennesker i alderen 14-18 år, som spiller traditionel big band musik af både de gamle kendte som Ellington og Count Basie, og også mere moderne jazz af Herbie Hancock samt funk og latin amerikansk-inspireret jazz. Alle elever på skolen kan deltage i jazz bandet, inklusiv fløjter samt klarinetter, og ideen med bandet er at give alle elever en mulighed for at deltage i et jazz band uden audition. Jazz Bandet har vundet Rotary Young Musician syv gange: i 2006, 2007, 2009, 2012, 2013, 2014 og 2015.

Soul Patrol er et soul band bestående af 13 elever i alderen 15-18 år (4 sangere, 3 saxofoner, trompet, trækbasun, samt rytmesektion) og spiller klassisk soul af Aretha Franklin, Otis Redding, Marvin Gaye osv. samt nogle mere moderne danse numre. Eleverne i Soul Patrol bliver valgt efter audition. Soul Patrol har vundet priser ved The National Music for Youth Festival i Birmingham i 2010, 2011, 2012 og 2014 og blev udtaget til at spille i Royal Albert Hall til Schools Proms i November 2012.

Begge bands har deltaget i mange festivaler og konkurrencer i England og har vundet forskellige priser. De blev udtaget til at representere Storbritannien ved ISME (International Society for Music Education) Verdenskonference i Beijing i 2010 og i Grækenland i 2012. Begge bands turnerer hver sommer og foruden Kina og Grækenland, har de to bands også givet koncerter i Spanien, Italien, Tjekkiet, Holland, Belgien, Tyskland, Luxembourg, og Frankrig.

På deres Danmarksturne i denne uge skal de to bands spille til 6. juli Jazz Festivalen i Fredericia, på Friluftsscenen på Bakken, samt i Ribe. Jazz og Soul Bandet har udgivet 3 CD’er og den sidst nye af disse vil kunne købes ved koncerterne.

 

 

 

SevenUp Jazzband+gæster

Musikerne i Seven Up - Jazzband er kendte som happy jazz eksperter, der med energi og spilleglæde, boltrer sig i traditionelle jazzstandarder og evergreens, krydret med swingmusik i flotte arrangementer.

 

Takket være et over 30-årigt samarbejde i Fredericia Big Band og erfaringer fra forskellige jazz- danse - og underholdningsorkestre og grupper, har de en utrolig bred musikalsk baggrund.

 

Dinérmusik, street parades, kirkekoncerter, les lanciers, receptioner, rejsegilder privat- og firmafester, o.m.a. specialopgaver, er derfor et naturligt arbejdsområde for Seven Up - Jazzband

 

Den alsidige besætning, med klarinet, saxofon, basun og tuba, banjo og guitar, kontrabas og trommer, gør Seven Up - Jazzband til et spændende bekendtskab

 

Besætning;

Leif Urhøj - Bas

Per Anderson - Trommer

Kent Illum - Guitar og Banjo

Knud Schwaner - Basun, trompet og vokal

Anders Kjerkegaard - Klarinet, Sax og vokal

I anledning af 6. Juli har bandet inviteret 2 gæster

Kim Dupont - Piano

Mads Lunde - Trompet

 

 

På J.B. Nielsens Plads kl 18.00

På J.B. Nielsens Plads kl 20.30

Jordans Drive

Jordans Drive - De er vanvittige ... De er sindssyge ... og de er helt fantastiske live på scenen.

I mere end 12 år har Jordans Drive glædet publikum over hele verden som de førende kunstnere af swing og jive musik. Mens de bibeholder ​​en stor grad af respekten for jive-traditionen, har bandet gennem årene fornyet genren. Dette har resulteret i et betagende live-show fyldt med energi, der fanger publikum fra forsiden til bagsiden. Med andre ord - hvad vi har at gøre med er en state-of-the-art version af swing og jive, egnet til det nye årtusinde. Med autentiske zoot-dragter, flamboyance, Cadillacs, dansere og billig whisky, har Jordans Drive etablerer deres status på den internationale jive scene -

Et fantastisk farverigt band, der aldrig bliver kedeligt.

Torsdag den 6. juli:

På J.B. Nielsens Plads kl 12.00

Fazz And HisJazzcrusaders

Nyt populært jazzband har fået sin debut.

Nicholai (Fazz) Andersen trompetist/komponist og ikke mindst jazzmusiker har i 2016 startet sit eget jazzband under navnet Fazz And His Jazzcrusaders.

Stilen er traditionel, swing /revival jazz, som er kendetegnende ved et heftigt drive og spilleglæde, der rækker langt ud over scenekanten.

Bandet består af 7 professionelle musikere alle med tilknytning til det nordjyske jazzmiljø.

I september indspiller bandet deres første plade, Keep On Going On, der forventes i handlen til Januar.

Vi glæder os til at præsentere dette fantastiske band til 6. Juli Jazz & Blues Festival i år.

 

Besætning:

 

Nicholai Fazz Andersen

Morten Lund Larsen

Jacob Lillienskjold

Jesper Bang Pedersen

Morten Christensen

Thomas Hust

Martin Kollerup Sørensen

 

 

På J.B. Nielsens Plads kl 15.00

Doc Houlind Rivival All Stars & Marilyn Keller

Bandet består af yngre såvel som meget erfarne musikere alle med stor passion for den rigtige New Orleans-stil, som den blev introduceret af de største amerikanske bands, der kom til Europa, og som repræsenterer jazzrevivalperioden, der udviklede det europæiske jazzboom i 60'erne.

 

De mest fremtrædende eksempler på disse grupper, der kom til Europa og fik folk til at blive vanvittige, var Kid Ory og ikke mindst Louis Armstrong, med mere solistisk glans og bestemt ikke at glemme George Lewis JB, der slog alle ud med et unikt ensemble, ved at spille med Rytmisk bagklaptrombon, sammen med klarinet og omkring melodisk og rytmisk trompetspil, og med et rytmeseksion, der giver det to / fire op-beat.

Heldigvis er dette band i stand til at opretholde og bygge videre på disse fundamentale i ægte dynamisk ensemble med Jesper Larsen og Kristian Barfoed, som George Lewis og Jim Robinson, og Doc sætter Howard stuff på.

 

 

Men det var ikke muligt uden den vidunderlige swingende og dynamiske rytme sektion, som nu også tæller "søde miss Purnell", Lis Kroyer - på klaver, i den fire mand store rytme sektion med Ebbe Kjærsgaard - banjo, Holden Fogh - Double Bass og Ronald Andersen - trommer, som står sammen i den rigtige gode gamle New Orleans tradition - som swinger enormt.

Herudover spiller bandet også nogle S.Bechet / D.Reinhardt numre med Ronald Andersen på guitar.

 

 

I begyndelsen af ​​2004 stoppede Doc Houlind med at spille trommer for at opfylde sin lange drøm for at lede frontlinjen som trompetspiller ifølge ovennævnte musikalske idealisering for at spille New Orleans musik i den rigtige ånd.

Rivival All Stars er et af europas topband i sin stil.

 

På J.B. Nielsens Plads kl 18:00

Olivier Franc Quintet

Den franske sopran-saxofonist, Olivier Franc, er et internationalt kendt jazznavn som på fornemste vis viderefører de franske jazztraditioner.

Olivier Franc er om nogen ambassadør for Sidney Bechets formidable måde at spille sopransaxofon på.

Det gælder især arven efter hans legendariske forgænger, Sidney Bechet, hvis søn spiller trommer i orkestret.

En anden medvirkende søn er Oliviers egen: den fremragende pianist, Jean-Baptiste.

Med på holdet er desuden Gilles Chevaucherie på bas og Benoit de Flamesnil på basun.

Olivier Franc er med rette en kendt og værdsat musiker og har spillet over hele verden. Denne enestående kvintet har tidligere med stor succes spillet til både frokostjazz i Pakhuset, og også til 6. Juli Jazz.

Vi kan se frem til en rigtig spændende aften, hvor denne franske del af jazzhistorien er i de bedste hænder, så glæd jer til et genhør og en super musikalsk oplevelse.

 

 

 

 

På J.B. Nielsens Plads kl 20:30

Six City Stompers

 

Det mest succesfulde unge jazzband i Skandinavien.

 

Six City Stompers består af unge talentfulde og anerkendte musikere, der sætter en meget høj musikalsk standard og bidrager med en forfriskende brise til den traditionelle jazz scene.

Alle medlemmer af bandet har en barndom med Louis Armstrongs musik til fælles.

Ikke mange unge spiller klassisk, traditionel og New Orlenas Jazz, og med deres kærlighed til genren var det derfor naturligt for de seks drenge at danne bandet Six City Stompers.

Six City Stompers spiller for det meste vokal jazz, med den unge talentfulde crooner og saxspiller Mads Mathias foran, men også smukke instrumentelle arrangementer. Nogle sange er fundet i bogen af ​​gode gamle evergreens og andre er originaler.

Deres glød og glæde er let at høre, når de spiller, og med deres alder og begejstring opfrisker de jazzscenen og tiltrækker en yngre og bredere publikum.

I sommeren 2006 vandt de "European Championship of Traditional Jazz" offentligheden førstepræmie i Paris, hvor stemmerne tæller mere end fordoblet alle de øvrige deltagende bands samlet og vandt også flere solistpræmier.

Bandet blev dannet i 2004, og siden har de turneret mest i skandinaviske lande, men også i andre dele af Europa og Kina.

De har spillet på næsten alle de danske jazzfestivaler, spillet live på nationalt fjernsyn i Danmark (DR1) og Norge (NR1).

Glæd Jer kære publikum, til dette helt specielle Jazzband

 

Besætning:

Mads Mathias - vokal, saxofoner

Peter Marott - trompet

Peter Rosendal - Flugabone, klaver

Regin Fuhlendorf - Banjo

Kasper Tagel - bas

Morten Ærø - trommer

Fredag den 7. juli

Tøjhuscafeen kl 15:00: Cafe Bluescorner

Backyard Alley

 

Backyard Alley er et rock blues band bestående af 4 unge drenge med base i Middelfart.

Musikken er inspireret af de gode gamle rockede blues rytmer fra 60érnes musik univers.

I 2016 udgav baggårds drengene et debut album, med titlen “Backyard Alley”. Pladen indeholder alt lige fra beskidte dystre rock rytmer til de mere befriende bløde toner.

Numrene kan findes på diverse streamingtjenester.

Bandet er nu klar til TOUR 2017. Næste stop - 6. Juli Jazz & Blues i Fredericia

Bedre end nogen sinde kommer drengene med det fede setup, så der er god grund til at kridte danseskoene når kvartetten indetager byen.

 

Bandet består af:

Forsanger/Guitarist - Mark Hjort

Trommeslager - Nicolas Kjær

Bassist - Steffan Jepsen

Lead Guitarist - Rasmus Beck

 

Kl 18.00

Kylling og Jordbær

Traditionen tro kan vi også i år byde på den traditionelle 6. Juli Menu :

 

Kylling & Jordbær

 

Som sædvanlig leveret fra vores lokale Kylling og jordbær specialist

 

Lucullus

 

Som de sidste mange år har lavet Danmarks bedste kylling og serveret

Danmarks friskeste jordbær

 

En aften du ikke må gå glip af

 

Denne dejlige menu serverer vi i teltet kl. 18.00 efterfulgt af en fantastisk aften med

 

The Beatophonics &

Rockabillity

 

Pris pr. cov. kr. 195,-

 

Forsalg på: Tøjhuset.billetten.dk

eller i Tøjhuset

Der er gratis adgang fra kl. 20.00

Men de spisende gæster får jo som sædvanlig de bedste pladser.

Kl. 20.00

Rockabillity

Man er sikker på at få den rå, uforfalskede musik, der drypper af svedig Rock’N’Roll, når Rockability indtager scenen. Rockability elsker at fyre de store hits fra 1950’erne af, så alle må på dansegulvet. Samtidig kan Rockability servere de supercoole B-sider, så stemningen af sort-hvid-film og singleplader fylder lokalet.

Rockability har evnen til at skabe sounden fra midten af 1950erne – med både saxofon og contrabas. Det er lyden af Bill Haley . Det er Elvis, Buddy Holly Chuck Berry og mange, mange flere. Så start den blå Cadillac…

 

Rockability er erfarne musikere fra det centrale Danmark med vidt forskellig baggrund. Sanger Carsten Østergaard er kandidat til at vinde de nordiske mesterskaber i Elvis, Flemming Koch på trommerne har spillet Europa og Australien tyndt med Kick The Kangaroo og Keld Heick, mens saxofonist Rene Kreutz har backet bl.a. Amin Jensen op. Man bør lægge mærke til guitarist Jan Thomsen, der er i superliganiveau inden for 50’er og 60’er rockguitar. Han udgør, sammen med kontrabassisten Stig Mikkelsen, den musikalske bund i bandet. Begge spiller de i mange sammenhænge især i det jyske.

 

 

Kl. 22.00

The Beatophonics

Man skulle tro at beatorkesteret The Beatophonics netop var tøet op, efter at have været nedfrosset i 50 år, men de tre musikere i The Beatophonics var end ikke født da beat og pigtråd blev til psychedelic eller progressiv rock - og popmusik blev til kunst. Bandet arbejder, med musikhistorisk indsigt og viden, efter en tidslommefilosofi hvor bandet befinder sig 50 år tilbage i tiden. Netop som det var kutyme på det tidspunkt består The Beatophonics aktuelle debut vinyl single af to ikke selvkomponerede numre fra bandets live-repertoire.

A-siden ”Poison Ivy” blev præsenteret i TV2 musikprogrammet Top Charlie, hvor den straks indtog hitlistens 1. plads og blev liggende indtil programmet lukkede ned.

 

The Beatophonics filosofi er at følge den klassiske vej for en europæisk 60’er beatgruppe. Således har bandet netop indledt indspilningsfasen i Søren Kochs Echophonic studie (på analogt bånd og i mono) til den debut-LP-

plade der skal rumme 13-14 nye beat-klassikere og som planlægges til udgivelse i 2014 (læs 1964). Bandets tilgangsvinkel til materialet tangerer reenactment, inkluderende autentisk dresscode, artwork og instrumenter. 

 

Sidstnævnte kombineret med det autentiske indspilningsudstyr er med til at skabe illusionen om et loophole tilbage til 1964.

 

Du har måske allerede stiftet bekendtskab med gruppen da DR TV-Avisen i juni bragte et indslag om bandet og filosofien omkring debut-singlen Poison Ivy / I Can Tell. Denne er, ligesom gruppens kommende LP, indspillet, arrangeret og fremført med de musikalske virkemidler, som de europæiske beatgrupper havde til rådighed på netop dette tidspunkt og fremstår således, som alt andet gruppen foretager sig, med stor autenticitet. 

The Beatophonics har nu to år i træk trukket fulde huse ved 50’er fest i Vega, hvor bandet blandt sine musikalske gæster og legekammerater kan tælle Silas Bjerregaard (Turboweekend), Steffen Westmark (The Blue Van), Josephine Philip (Darkness Falls), Freja Loeb, Ida Gard, Frederik Vedersø (The Eclectic Moniker), Christian Hjelm og Keld Heick. 

 

Netop Keld Heick har The Beatophonics henover sommeren 2013 backet på blandt andet Jelling og Kløften festivalerne i et set-up, hvor der spilles det engelsksprogede pigtrådsrepertoire fra Keld Heicks tid med The Donkeys (præ-Landsbyens gadekær) og sange fra den af Johnny Stage producerede plade ”Time Machine”. 

 

I efteråret ’14 er det The Beatophonics selv der står på landets spillestedscener og præsenterer et repertoire bestående af autentiske beat og pigtrådsklassikere fra start-60’erne blandet med gruppens originale materiale

fra den kommende LP. Eller med andre ord: The stomping, wailing exciting and dynamic mod beat sounds of The Beatophonics – in true mono!

 

The Beatophonics består af Søren Koch (forsanger og guitarist) - mest kendt som bassist i Tim Christensen & The Damn Crystals og som guitarist i Boat Man Love og en lang række danske navne som f.eks. Michael Falch, Marie Frank, Peter Belli, Peter Sommer, Hush m.fl. Søren er også aktiv i arbejdet omkring Danmarks Rockmuseum, samt som foredragsholder om Beatles og 60’er relateret musik. Rasmus Schrøder (bas og vokal) er en fjerdedel af Beatles tribute bandet Beat The Meetles, guitarist i det dansk/norske orkester Fjell samt booker og musikredaktør på  Kulturværftet / Toldkammeret i Helsingør. Flemming Koch (trommer og vokal) stammer fra Fredericia bandet Kick  The Kangaroo, og har tidligere spillet i Beat The Meetles samt med bl.a. Peter & De Andre Kopier.

 

Lørdag den 8. juli

Big Creek Slim

 

På J.B. Nielsens Plads kl 14.00

På J.B. Nielsens Plads kl 16.00

Chris Grey & The BlueSpand er en af de nyere stjerner på den danske bluesscene. De leverer blues i en moderne udgave, og ved at krydre genren med elementer fra soul, funk, R'n'B. spiller de sig ind i publikums hjerter. Bandet så dagens lys i foråret 2012, og siden har de spillet talrige koncerter i både Danmark og Tyskland. Det unikke og kreative sammenspil førte til CD udgivelsen ”Lotta Love”, der allerede har skabt stor opmærksom blandt branchefolk og radiostationer i USA, Europa, Canada og Australien.

 

Besætning

 

Chris Grey – Lead vokal/guitar Kasper Lauersen – Bas/vokal, Lars Frimodt-Møller trommer/vokal

 

Chris Grey &

The BlueSpand

 

En livslang lidenskab for blues har gjort Big Creek Slim, alias Marc Rune, en af ​​de mest autentiske og lovende danske bluesmusikere i denne generation.

Selvom dette måske lyder lovende, viser et kig på Big Creeks koncerter med og for fremtrædende bluesmen som Mick Taylor og Omar og Howlers, amerikanske og brasilianske optagelser, fx. Med den legendariske Henry Gray of Howlin 'Wolf, og tildelt nomineringer og gevinster. I 2008 vandt Big Creek Moeblomania Blues Award med 70% af stemmerne.

Mens Deep Creek er inspireret af de tidlige delta- og Mississippi-bluesartister som Howlin 'Wolf, Muddy Waters, Robert Johnson, Elmore James og Robert Nighthawk, har Big Creek Slim sin helt egen klare blues: Det skal være snavset, autentisk, dybtegående og der er absolut ingen kompromiser i processen.

Hans unikke lyd er et produkt af en hengiven mands rejse gennem den beskidte sydlige del af Alabama, Arkansas, Tennessee, Mississippi og Louisiana kombineret med en livslang kærlighedsaffære med blues'en.

På J.B. Nielsens Plads kl 18.00

Trouble Cats

 

Trouble Cats beviser, at katte har mange liv. Bandet fejrer 30 års jubilæum i 2017, og kemien og bandånden er tilstede på samme måde, som dengang det hele begyndte i 1987. Nu blot tilført endnu mere erfaring, kvalitet og power.

 

Postkort fra virkeligheden

De senere år har Trouble Cats skruet gevaldigt op for aktiviteterne, og i 2017 bliver knappen drejet yderligere opad. I februar udkommer livealbummet ”Live In Aarhus 2017”, der bliver udgivet på LongLife Records og er indspillet på ”hjemmebanen”, spillestedet Fatter Eskil i Aarhus. Albummet rummer 11 originale sange – både gamle og helt nye.

 

”Når et band har spillet sammen så længe, som vi har, opstår der naturligt en sound og et udtryk. Vi har aldrig været bange for at tage chancer og gå ud på den tynde is sammen med publikum. Vores nye livealbum er råt for usødet en kvartet på en livescene. Et postkort fra virkeligheden - og en hilsen fra et orkester, hvor musikken altid er opstået midt i fællesskabet, og som giver et bud på levende musik anno 2017,” siger Trouble Cats’ guitarist, Martin Blom Hansen.

 

Trouble Cats er:

Henrik Hansen, mundharpe, vokal

Martin Blom Hansen, guitar, vokal

Morten Brauner, bas, kor

Henrik Thorsen, trommer

 

På J.B. Nielsens Plads kl 21.00

Tøjhuset kl 22.30

Paul Harrison Band

afterparty i Tøjhuset

Tommy Schneller blev født i Ankum nær Osnabrück den 18. september, 1969 og er en meget aktiv musiker.

Han startede på violin, men gik snart over til saxofon. Hans musiklærer introducerede ham for swingmusik, og musikere som Junior Walker, Red Holloway, Arnet Cobb, Hank Crawford og Stanley Turrentine er blandt Schnellers største inspirationer, men også guitarister som BB King og Albert Collins påvirke hans spil. Men da han føler, at han er fuldstændig engageret i blues club "Pink Piano" magisk blå toner af tenorsaxofonisten Gary Wiggins bluesmusik beslutter han helt at fokusere på dette. Tommy er absolut autodidakt og sprængfyldt med talent, manden har også en meget behagelig stemme. Hans talent gik ikke ubemærket hen, og han slutter sig til Christian Bleiming & His Boogie Boys da de indspiller albummet 'Jivin` Time.

Et år senere indspillede han med Christian Rannenberg "Long Way From Home I 1990 slutter Tommy sig til First Class Bluesband, med bl.a. Kevin Duvernay Tommie Harris m.fl. Derefter følger omfattende cd indspilninger med Frank Biner, 'Mr. Frank Biner '(1994), "Fuld fart On' (1995) og" At Fixin` Jam '(2000), Big Jay McNeely, "diakoner Hope Siden 1949 (1998), Gregor Hilden" Westcoast Blues' (2000 ) og "jeg Play the Blues for You (2000) og 'Bluesin' Groove', et samarbejde med pianisten Christian Rannenberg og trommeslageren Alex Lex," Lad os Get High "(2010).

Men de nødvendige produktioner laves i eget navn "Blown Away" (1997, "Blues for damerne" (2000), "et hjerteslag væk" (2004), 'Smiling en årsag "(2011)," cremen af ​​afgrøden (2014), 'Arschkalte Art' (Charity Single, 2015) og selvfølgelig Backbeat i 2016. "Smilende for A Reason 'og' Backbeat 'udmærker både Preis der Deutschen Schallplattenkritik. derudover vinder bandet i 2012 den tyske Blues Challenge og Tommy Schneller modtaget i 2010 og 2012 en tysk Blues Award i kategorien instrumentalist.

Paul Harrisons disker som sædvanligt op med et yderst succesfuldt band, kendt for en meget dynamisk optræden og et højt musikalsk niveau. Såvel som for et stærkt sammenspillet team, der serverer alt fra up-tempo numre til smukke ballader i et utal af jazzens rytmiske stilarter.

Og denne aften med det prisvindende stjernetalent Bo Møller Petersen på guitar, er der også blues i særklasse på repertoiret.

Bandet tæller også to sprudlende jazz ladies; Lea på trombone og Camilla på vokal

Der skrues op for pulserende fuldblodsjazz, som Paul Harrison Band i snart to årtier har været storleverandør af på alverdens scener.

 

Line Up:

Paul Harrison UK. Klarinet/Sopransax/Altsax.

Lea Nielsen DK. Trombone/Flygelhorn/Vokal.

Bo Møller Petersen DK. Guitar/Banjo/Vokal.

Søren Stausbøl DK. Piano/Vokal.

Peter Williams UK. Kontrabas.

Mikkel Find DK. Trommer.

Camilla Ernen DK. Vokal.

 

Tommy Schneller Band