6. Juli Jazz 2018

Torsdag den 5. juli:

Kansas City Stompers

feat. Rikke Mølgaard og

Jesper Thilo

 

Tøjhusgården kl 18.00

Kansas City Stompers har i flere årtier været sammensat af en række af landets bedste og flittigst benyttede musikere, og 2018 er ingen undtagelse.

De regnes for landets ældste eksisterende danske band, og kan bevæge sig hele vejen fra dixieland til funk og popmusik, og derfor er det også Kansas-folk der har været flittigst benyttet i alle øvrige musikalske sammenhænge.

 

Solist i aften er sangerinden Rikke Mølgaard der kendes fra en række tv-programmer og scener landet over.

Repertoiret er den udadvendte musikstil, som har været bandets varemærke siden de første jobs i 1950'erne og til dato.

 

Jesper Thilo er kendt i hele den danske jazzverden som eksponent for den bedste swing- og mainstream jazz. I over 40 år har han medvirket i utallige sammenhænge med sin tenorsax (klarinet og altsax) og spillet med Danmarks Radios Big Band i 23 år.

Der lægges vægt på swingende fremadrettet jazz, som både tilfredsstiller et lyttende og et evt. dansende publikum. Kort sagt udadvendt underholdning med Thilo som midtpunkt og garanti for en god jazzaften.

 

Tøjhusgården kl 21.00

Norberth Susemihls Joyful Gombers

(Dk / D / USA / S / N )

Norbert Susemihl’s Joyful Gumbo er et enestående internationalt band med en høj standard for musikalsk kvalitet og fornemmelsen af musikken, meget rost for deres præstationer ved koncerter og festivaler.

Bandet består af et udvalg af Europas bedste jazzmusikere på deres respektive instrumenter.

Norbert Susemihl’s Joyful Gumbo har et usædvanlig bredt stilistisk repertoire, der repræsenterer hele spektret af New Orleans Music fra begyndelsen indtil nu: Traditionel Jazz, Ragtime, Calypso, Swing, Gospel Rhythm & Blues og Funky Brass Band stil.

 

Bandet blander disse stilarter respektfuldt og udvikler nye rytmiske retninger, forbundet af kapelmesterens omfattende kendskab til repertoiret, kompositioner, kultur og sammenhæng med de musikalske rødder.

 

Det store udvalg af titler og deres friske og energiske fortolkning, gør bandets optræden til en inspirerende og meget kreativ musikalsk oplevelse.

Norbert Susemihl, trompetist, sanger og trommeslager i traditionel jazz, har udlevet sin musik igennem årtier: Vidt omrejsende med New Orleans musik, pendler han mellem internationale festivaler og koncerter, sit andet hjem i New Orleans,sin fødeby Hamburg og sit danske hjem på Præstø.

LINE UP:

Norbert Susemihl /D/DK/USA : trompet, flugelhorn, vokal.

Chris Tanner / Aus/DK: clarinet, sax, vokal.

Hans Ingelstam / S : trombone.

Morten Gunnar Larsen /N : piano, vokal.

Jens Kristian Andersen / DK : bas.

Torstein Ellingsen /N : trommer.

 

 

 

 

Fredag den 6. juli:

Tøjhusgården kl 12.00

Hans Knudsens Jumpband

Med kometagtig hast er Hans Knudsen Jumpband blevet et af de hotteste navn på den danske musikscene.

At dette ikke skyldes en tilfældighed, er klart for enhver, der har lyttet eller danset til mere end et nummer fra jumpbandets righoldige repertoire.

Når bandet spiller jazz, jump, rhythm & blues, boogie-woogie og rock, er det med rødderne godt forankret i New Orleans traditionen, men med deres personlige råswingende sound.

 

Hans Knudsens pianospil/sang bringer mindelser om Fats Domino og tilrøgede musikværtshuse frem på net- og trommehinde.

Leonardo Pedersens traktement af diverse saxer forklarer, hvorfor saxofonen er så benyttet i rytmisk musik.

Jens Sølunds robuste, melodiske basspil, som i et kvart århundrede har begejstret det meste af verden, udgør sammen med Henrik Simonsens kompetente trommespil den pulserende rytme, som gør det umuligt for publikum at holde fødderne i ro.

- Se selv - Hør selv!

 

 

Tøjhusgården kl 15.00

The Busquitos (NL)

The Busquitos leverer et fantastisk og blændende show, med iørefaldende musik og sang, der vil bringe smilet frem hos publikum.

En fantastisk Louis Armstrong fortolker, der med sin hæse stemme synger, som var det Armstrong selv, der stod på scenen.

Tit arrangerer de Limbo eller Line-dance eller får publikum til at synge med på deres iørefaldende jazzmusik.

Busquitos spiller glad swingende jazz for alle aldre.

 

Busquitos er:

 

Jelle van Tongeren (Vinder af "The Golden Satchmo!", Hot Club De Frank) på Violin og Thomas Streutgers (Vinder af The Big Boss Award, Big Jay Mc Neely, JZZZZZP, Rude Rich og The Highnotes, The Soulsnatchers) på saxofon.

To strålende instrumentalister, der har bevist deres evner på over hele Europa For at afrunde denne svingende kvartet inviterede de guitaristen Michael Seraus og bassist / vokalist Ronald de Jong (nomineret til Hollands bedste blues-bassist 2010, Big Jay McNeely, Shane Mac Gowan, Boyd Small) til at deltage i denne fantastiske kvartet.

 

Busquitos spiller et bredt udvalg af musik, der går helt fra de swingende 20ere og indtil i går.

Hot Club, Jazz, Pop Rock & Roll, Klassisk musik, du vil høre alt!

Sange af Disney, Django Reinhart, Mills Brothers, Sonny Rollins og Irving Berlin, for blot at nævne nogle få.

 

 

 

 

Tøjhusgården kl 18:00

Jazz Vegas

Den hotte swing- og jazzmusik fra 30´erne og 40´ernes Amerika er inspirationskilden for jazzensemblet ”JazzVegaz ”. En musik skabt til intens lytning og dans i nat- og jazzklubber, i cafeer og restauranter samt på festivaler.

Efter studieture til New York, Los Angeles, San Francisco, New Orleans og Las Vegas er der kigget dybt i ”The Great American Song-book” og skabt et unikt repertoire af hotte jazznumre samt en bemærkelsesværdig orkesterklang.

Publikum vil kunne høre bl.a. Ellington-kompositioner som Black & Tan Fantasy, Stompy Jones, Rockin´ in Rythm og The Moose spillet i arrangementer skrevet specielt for ”JazzVegaz”, - og med en sound tæt på den originale amerikanske swingstil.

Musikerne i ”JazzVegaz” har igennem deres respektive jazzkarriere spillet med store og kendte jazznavne i såvel Europa som USA, - bl.a. Wild Bill Davidson, Clark Terry, Charlie Shavers og Ben Webster.

Som dedikerede jazzmusikere har de samtidig været aktive i skabelsen og udviklingen af det danske jazzmiljø, - især i Aarhus.

 

Besætning:

Finn Odderskov: Saxes & clarinet

Gunnar Lautrup: Trumpet & trombone

Lars ”Vegaz” Dalsgaard: Clarinet & saxes

Gert Jacobsen: Piano & vocal

Jesper Carlsen: Bas

Bjarne “Stub” Juul: Guitar & vocal

Uffe Hansen: Drums & vocal

 

 

 

 

Tøjhusgården kl 21.00

Neanders Jazzband

 

Så lykkedes det endeligt.

På kraftig opfordring har vi i mange år forsøgt at arrangere Neanders Jazzband til 6. JuliJazz.

Det er ikke lykkedes siden sidst i firserne.

Men nu er de endelig tilbage

Neanders Jazzband blev startet på Åbenrå Statsskole i august 1978 under navnet State School Stompers.

I 1981 blev de enige om at ændre navnet til Neanders Jazzband, da der ikke længere var nogen relation til Statsskolen.

Neanders Jazzband spiller jazzmusik med udgangspunkt i New Orleans stilen, men deres repertoire indeholder også numre fra andre epoker af jazzens historie blandet op med nyere ting fra rock’n’roll perioden, men alt sammen udført med det særlige Neander-touch.

Neanders Jazzband kræver ikke nærmere præsentation i Fredericia, siden Jazzklubbens start har de på kraftig opfordring fra vores medlemmer, spillet op mod 50 arrangementer i jazzklubben.

Denne aften spiller de til 6. Juli Jazz, og vi kan garantere for at det ikke bliver kedeligt.

BESÆTNING:

•Per Neander Kristensen (siden 1979): Trompet og vokal

•H.C. Rosendal (siden 1978): Klarinet, altsaxofon og vokal

•Stefan Ringgive (siden 2011): Basun og vokal

•Chris Vagn-Hansen (siden 1978): Banjo, guitar og vokal

•Henrik Bay Møller (siden 1986): Kontrabas og vokal

•Claus Christensen (siden 1978): Trommer

 

Lørdag den 7. juli

Tøjhuset kl. 18.00

 

Kl 18.00

Kylling og Jordbær

Traditionen tro kan vi også i år byde på den traditionelle 6. Juli Menu :

 

Kylling & Jordbær

 

Som sædvanlig leveret fra vores lokale Kylling og jordbær specialist

 

Lucullus

 

Som de sidste mange år har lavet Danmarks bedste kylling og serveret

Danmarks friskeste jordbær

 

En aften du ikke må gå glip af

 

Denne dejlige menu serverer vi i Tøjhuset kl. 18.00 efterfulgt af en fantastisk aften med

 

 

Kl 20.00

Billy Bobbers

 

50'erne var årene, hvor rigtige mænd havde bryl i håret og rigtige piger sus i skørterne, rigtige biler var lavet af jern og bygget i Detroit! Mens man skruede de store flydere sammen oppe nord på, skete der også noget i sydstaterne! Det var nemlig også årene, hvor den sorte og den hvide musik smeltede sammen og blev til Rock’n’roll!

Mens de store biler flød ad de støvede boulevarder, var det til tonerne af Bill Haleys ”Rock Around the Clock”, Carl Perkins ”Blue suede shoes” eller et af Elvis’ mange rockabilly hits.

Billybobbers gør det muligt at genopleve den uforglemmelige tid og spiller rock’n’roll, som den blev spillet i rockens barndom i 50’erne. Sange af Elvis Presley, Carl Perkins, Johnny Cash, Roy Orbison, Little Richard, Chuck Berry og Buddy Holly, bliver serveret i et autentisk og nærværende sceneshow, der virkelig sender publikum på en rejse tilbage til rockens rødder!

Live er bandet en særdeles opløftende oplevelse i kraft af en engageret og energisk sceneoptræden. Det er simpelthen svært at bevare fødderne i ro, når Billybobbers trykker den af med en lang række af de gode gamle 50'er hits. Der er imidlertid også rig lejlighed til et herligt genhør med mange af de gamle sange og melodier, der måske er blevet glemt i tidens løb, men som i høj grad har været medvirkende til at gøre rocken til det den er i dag. Billybobbers blander alt dette med egne kompositioner.

Så er du til fed rock'n'roll og ægte rockabilly er det bare om at kridte danseskoene og komme ud af huset, når Bobberne tager dig med på en musikalsk rejse tilbage til svundne tider. Well, it's One for the money, Two for the show, Three to get ready, now go, cat, go…

 

 

Kl 22.00

Torben Lendager Band

 

 

Torben Lendager Band er navnet på bandet med danmarks ældste teenager i forgrunden, nemlig Torben Lendager som mange nok vil huske fra de gode "gamle" idol dage.

 

I 1970`erne serverede orkestret Walkers det ene store hit efter det andet. Hvem husker ikke:

“Little Kitty, Shalalala, Forever together samt Fire” for bare at nævne et par stykker.

 

Forsanger var Torben Lendager. Han fik mange pigehjerter til at banke, og der blev ikke sparet på energien, når han optrådte.

 

I dag har Torben Lendager et fast samarbejde med The Roosters som i mange år har spillet et utal af koncerter over hele landet, og er garant for det musikalske lydtæppe med deres store musikalitet og flotte vocal arbejde.Det er rutinerede folk med mange års erfaring på den danske musik scene.

 

Tilsammen danner de Torben Lendager Band hvor repertoiret er sammensat af numre fra Walkers tiden, Torbens egen solo kariere samt div. cover numre.

 

 

Pris pr. cov. kr. 225,-

 

Forsalg på: Tøjhuset.billetten.dk

eller i Tøjhuset

Der er gratis adgang fra kl. 20.00

Men de spisende gæster får jo som sædvanlig de bedste pladser.